banner
Gündem

Roketler istikbal için ateşlendi

İlk kez geçen yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan teknofest havacılık, uzay ve teknoloji festivali için geri sayım başladı. teknofest roket yariŞmasi..

Roketler istikbal  için ateşlendi
banner

İlk kez geçen yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olan teknofest havacılık, uzay ve teknoloji festivali için geri sayım başladı. teknofest roket yariŞmasi nefes kestİ

ayakları yere basmayan tek festival teknofest kapsamında, roketsan sponsorluğunda ve tÜbİtak sage ile birlikte düzenlenen roket yarışması bu yıl rekor seviyede ilgi gördü. Öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini arttırarak kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla yapılan yarışmada yine öğrencilerin aylarca üzerinde çalıştığı roketler tuz gölü”nden gökyüzüne fırlatıldı. heyecanlı anlara sahne olan atışlar nefes kesti.
sanayi ve teknoloji bakanı mustafa varank, cumhurbaşkanlığı savunma sanayi başkanı İsmail demir, aksaray valisi ali mantı, konya büyükşehir belediye başkanı uğur İbrahim altay, türkiye teknoloji takımı vakfı mütevelli heyeti başkanı selçuk bayraktar, teknofest İcra kurulu başkanı mehmet fatih kacır, tÜbİtak başkanı hasan mandal ile roketsan genel müdürü selçuk yaşar çalışmaları ve roket atışlarını yerinde izleyerek gözünü gökyüzüne diken gençlerin heyecanına ortak oldular.
teknofest kapsamında 81 il, 122 ülke, 17.373 takım ve 50 bin başvuru arasından 10 bin finalistin belirlendiği 19 farklı kategoride düzenlenen türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları çok büyük ilgi gördü. 4 – 10 eylül tarihleri arasında aksaray”daki hisar atış alanında yapılan roket yarışmasına alçak irtifa için 341, yüksek irtifa için 230 olmak üzere katılım sağlayan 571 takım arasından ön değerlendirme süreçlerini başarıyla geçen 79 takım yarışmaya katılmaya hak kazandı. lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katıldığı yarışmada bugün erzurum atatürk Üniversitesi tturks takımı hem alçak hem yüksek irtifada, çukurova Üniversitesinden 1,5 adana takımı da yüksek irtifada roket atışlarını gerçekleştirdi. 
toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, türkiye”nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen teknofest, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 19 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenliyor. bu yıl geçen yıldan farklı olarak teknofest”te uçan araba tasarım yarışması, mini jet radyal kompresör tasarım yarışması, turbo fan motor tasarım yarışması, robotik yarışmalar, istanbul uluslararası buluş fuarı, tübitak üniversite öğrencileri araştırma proje yarışmaları da gerçekleştiriliyor. teknofest 2019 yarışmalarından; roket yarışması 4-10 eylül tarihlerinde tuz gölü”nde, savaşan İha yarışması 10-14 eylül tarihlerinde yenikapı”da, efficiency challenge robo taksi yarışması 14-19 eylül tarihlerinde kocaeli yarış pistinde, model uydu yarışması, uçan araba tasarım yarışması, akıllı mekânlar hackathon yarışması, İnsansız sualtı sistemleri yarışması, robotik fetih 1453 yarışması, yapay zeka yarışması, mini jet radyal kompresör tasarım yarışması, sürü İha yarışması, İnsansız hava aracı yarışması,  İnsanlık yararına teknoloji yarışması, robotik yarışmaları, turbo fan motor tasarım yarışması, hackİstanbul, travel hackathon, world drone cup ve take off yarışmaları ise 17-22 eylül tarihlerinde İstanbul atatürk havalimanında gerçekleştirilecek. yarışmalara geleceğin teknoloji ürünlerini geliştirmek için ortaokul, lise, üniversite takımları ve profesyonellerden oluşan 50000 gençten 10000 yarışmacı katılıyor. dereceye girenleri toplamda 2 milyon tl”nin üzerinde bir ödül bekliyor.
 
 
 
“milli teknoloji hamlesi” sloganı ile yola çıkan ve türkiye”nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen teknofest, türkiye teknoloji takımı vakfı ve sanayi ve teknoloji bakanlığı yürütücülüğünde türkiye”nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle 17-22 eylül 2019 tarihlerinde atatürk havalimanında gerçekleştirilecek. bu yıl yine ilklere sahne olacak teknofest”e 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası