banner
Gündem

Sanayi projesi 2020 yılında teslim edilecek

çalışmaların devam ettiği alanın önümüzdeki yaz ayına yetişeceği ve sanayi esnafına dükkanlarının teslim edileceği öğrenildi. çalışmaların devam ettiği alanın önümüzdeki yaz ayına yetişeceği ve sanayi esnafına dükkanlarının teslim edileceği öğrenildi…

Sanayi projesi 2020  yılında teslim edilecek
banner

çalışmaların devam ettiği alanın önümüzdeki yaz ayına yetişeceği ve sanayi esnafına dükkanlarının teslim edileceği öğrenildi.
çalışmaların devam ettiği alanın önümüzdeki yaz ayına yetişeceği ve sanayi esnafına dükkanlarının teslim edileceği öğrenildi.
hızla büyüyen aksaray”ın merkezi noktasında kalan sanayi sitesinin taşınması için yapılan çalışmalar sürerken yeni sanayi alanında da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. tokİ belediye işbirliği ile haluk Şahin yazgı döneminde başlayan projenin devam ettiği ve önümüzdeki yıl ağustos ayına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. yapımına başlanmadan büyük tartışmalara neden olan sanayi sitesi için geçtiğimiz yıllarda esnaflarla görüşülmüş ve büyük oranda katılım ile tokİ”nin bu alandaki en büyük projesi aksaray”da başlamıştı.
sanayi esnafları da mevcut projenin son halinin ne olduğu konusundaki sorularına cevap veren belediye başkanı evren dinçer çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki yıl yaz ayına dükkanları teslim etmeyi planladıklarını söyledi. İnşaatı sürdüren müteahhidin kaçtığı yönündeki haber ve dedikoduların gerçeği yansıtmadığını söyleyen dinçer; “aksaray”da geçen dönem büyük bir proje hayata geçirilmiş. mevcut sanayi gerçekten merkezi bir konumda kaldığı için taşınması için bu proje uygulamaya konulmuş. bu projenin bir an evvel tamamlanarak hayata geçirilmesi bizler adına da çok önemli. çünkü tek noktaya sıkışan şehrin dağılması için bu bölgenin yerleşime açılması gerekiyor. yeni sanayinin hizmete girmesi ile bu alanda yapacağımız imar uygulaması ile arazileri olan hemşerilerimiz bu alanlara yerleşim yerleri yapacaklar. bu bölge şehrin yeni yerleşim yeri olacak. yapımız devam eden sanayi konusunda da bazı dedikodular bizlerin de kulağına geliyor. müteahhidin iflas ederek kaçtığı söylentilerini yayanların amaçlarını anlamak mümkün değil. bu alan artık şekillenmeye başladığından dükkanların içerisinde çalışılıyor.
çalışmalar aynı tempoda devam ediyor. Önümüzdeki yıl ağustos ayı ile birlikte yeni dükkanların teslimini hedefliyoruz. bizlerde belediye olarak alt yapı ve ulaşım anlamında planlamalarımızı yaptık. ufak tefek sorunlar var. geçmiş dönemde projede olmamasına karşılık bizlere söz verildi denilen bazı noktalar var. bizler öncelikli olarak projeye uygun hareket edeceğiz. esnaflarımızın mağdur olmaması adına tüm desteği vereceğiz.”dedi.
bu alanda dükkanların çalışmasıyla birlikte siteye getirilecek doğalgaz sorunu da var enerya bu alana getirilecek doğalgaz maliyetinin kendilerine ait olmadığını belirtiyor. bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. bu maliyet tahmini olarak bu günkü rakamla 5 milyon tl”yi aşıyor. bu sorunları çözdükten sonra eski alana bakacağız. bu alanda dükkan almayan bazı esnaflarımız da var. bu esnafların tam sayıları hakkında bazı söylentiler var. tokİ ile görüşmelerimizde bu esnafların durumları mevcut yerin yapımından sonra görüşüleceğini söylüyorlar. bu yüzden bu konuyla ilgili geçmişten gelen sorunu çözmeye çalışıyoruz. ancak yeni sanayinin ağustos 2020 tarihinde hizmete girmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası