banner
Gündem

Şehit Sözleşmeli Er Mustafa Ergen’i 10 bin kişi uğurladı

suriye”nin azez ve afrin kentleri arasındaki melkiye bölgesinde türk askerlerinin bulunduğu bölgeye pkk/ypg”li teröristler tarafından yapılan havanlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er mustafa ergen”in (22) cenazesi, memleketi aksaray”da yaklaşık 10..

Şehit Sözleşmeli Er Mustafa Ergen’i 10 bin kişi uğurladı
banner

suriye”nin azez ve afrin kentleri arasındaki melkiye bölgesinde türk askerlerinin bulunduğu bölgeye pkk/ypg”li teröristler tarafından yapılan havanlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er mustafa ergen”in (22) cenazesi, memleketi aksaray”da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. aksaray Şehİdİnİ son yolculuĞuna uĞurladi

suriye”nin azez ve afrin kentleri arasındaki melkiye bölgesi”nde türk askerlerinin bulunduğu bölgeye teröristler tarafından yapılan havanlı saldırıda şehit olan sözleşmeli er mustafa ergen”in (22) memleketi aksaray”a ateş düştü. 1 yıllık sözleşmeli er olan şehit ergen”in, 3 hafta önce sözlendiği ve ramazan bayramı”nda ise nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi.
memleketİ aksaray”dakİ evİne ateŞ dÜŞtÜ
fırat kalkanı ve zeytin dalı harekâtı”nın ardından melkiye bölgesine konuşlanan türk askerlerinin bulunduğu bölgeye pkk/pyd”li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. 1 askerin yaralandığı saldırıda şehit olan sözleşmeli er mustafa ergen”in, memleketi aksaray”daki evine ateş düştü. aksaray vali yardımcısı mustafa türkcan ve beraberindeki askeri heyet, ergen”in, annesi fadimana balkış”ın evine giderek acı haberi verdi. 1″i kız 3 kardeş olan şehit ergen”in, annesi fadimana balkış ile babası erdal ergen”in boşandığı belirtildi.
3 hafta Önce sÖzlenmİŞ
1 yıllık sözleşmeli er olan şehit ergen”in, 3 hafta önce aksaray”a gelerek sözlendiği ve ramazan bayramı”nda nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit ergen”in cenazesinin yarın aksaray”da defnedilmesi bekleniyor.
“bayraĞimiz bİze dedelerİmİz kanlari İle armaĞan edİldİ”
Şehit ergen”in, geçen yıl sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında sırtı dönük bir şekilde türk bayrağını tutarak, “bayrağımız bize dedelerimiz kanları ile armağan edildi. gerekirse bizlerin kanları ile çocuklarımıza bırakılacaktır” yazılı mesaj paylaşması görenleri duygulandırdı.
"baŞimiz dİk, evladimizin kani yerde kalmayacaktir"
dün gece memleketi aksaray”a getirilen şehit ergen”in cenazesi, bugün de somuncu baba külliyesi”ndeki morgdan alınıp annesi fadimana balkış”ın evine getirilerek helallik alındı. eşinden ayrı olan baba erdal ergen”de oğlunun cenazesini karşıladı. oğlunun naşını gören anne fadimana balkış, fenalaşıp bayıldı. balkış”a, hazırda bekletilen ambulansta sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Şehit ergen”in cenazesi alınan helalliğin ardından törenin yapılacağı ulu cami”ye götürüldü. biri kız 3 kardeş olan şehit ergen”in ağabeyi muhammet ergen, kardeşinin tabutuna sarılarak, "beni de kardeşimle birlikte gömün. bu acıya nasıl dayanırım" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin amcası sait ergen de, "başımız dik, evladımızın kanı yerde kalmayacaktır" dedi.
cenazeye aksaray valisi ali mantı, sanayi ve teknoloji bakan yardımcısı hasan büyükdere, protokol üyeleri, askeri erkân, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit ergen”in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından aksaray Şehitliği”nde toprağa 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası