banner
Özel

Selime Katedrali turistlerin uğrak noktası oldu

Aksaray’da sonbahar mevsimiyle Selime Katedrali’nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Çoğunluğu Amerikalı ve Alman turistlerin oluşturduğu ziyaretçilerin yanı sıra yerli gezginler de doğa harikası Ihlara Vadisi ve Selime Katedrali’ne ilgi gösteriyor. Katedralin..

Selime Katedrali turistlerin uğrak noktası oldu
banner

Aksaray’da sonbahar mevsimiyle Selime Katedrali’nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Çoğunluğu Amerikalı ve Alman turistlerin oluşturduğu ziyaretçilerin yanı sıra yerli gezginler de doğa harikası Ihlara Vadisi ve Selime Katedrali’ne ilgi gösteriyor.

Katedralin kilise ve mahzenlerini hayranlıkla gezen turistler, fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştiriyor. Aksaray, Kapadokya Bölgesi’nin başlangıcı olan Ihlara Vadisi, Selime Katedrali gibi tarihi yerleri nedeniyle son yıllarda kültür turizminin gözdesi haline geldi.

Sonbahar mevsimiyle birlikte kafileler şeklinde gelen ziyaretçilerin sayısında ciddi bir artış olduğunu belirten Tur rehberi Bayram Aytekin, “Bölgemiz yaz mevsiminde sıcak ve kuru olduğu için daha az tercih ediliyor. Böyle zamanlarda daha çok deniz kenarları tercih edilirken sonbaharda ise turist yoğunluğu yaşanıyor. Ziyaretçilerimiz bu bölgede yürüyüş yapıyorlar. Turistlerimizi yeşil tur olarak adlandırdığımız Ihlara Vadisi’nde gezdiriyoruz. Amerika, Almanya, Güney Afrika ve yurt dışında yaşayan yerli misafirlerimiz var. Gezimiz sabah 9’da başlayıp akşam 6-7’ye kadar sürüyor. Selime Katedrali gezisi sonrası Ihlara Vadisi’nde 4 kilometre yürüyüş yapıyoruz. Kapadokya Bölgesi genel olarak çölü andırdığı için buraya gelen misafirlerimiz bambaşka bir yere geldiklerini hissediyorlar ve bölgeden daha neşeli ayrılmış oluyorlar. Günlük gezimiz ise yaklaşık 200 kilometre sürüyor. Kapadokya Bölgesi’nin her mevsim kendine has bir güzelliği var. Kış mevsimi bembeyaz ve karla kaplı ve biraz soğuk olur fakat atmosferi bambaşkadır. İlkbaharda ise açan çiçekler bölgeye farklı bir görünüm kazandırır” dedi.

‘BU BÖLGENİN TARİHİ DEĞERİ ÇOK YÜKSEK’

Amerika Birleşik Devletlerinden gelen Habi Sheik, “Aslında geçen yıl Türkiye’ye gelmeyi, Kapadokya’daki balonları görmeyi ve oradan da İstanbul’a gitmeyi planlıyorduk, ama salgın nedeniyle iptal etmek zorunda kaldık. Bence bu bölgenin tarihi değeri yüksek ve şehir aynı zamanda en eski yerlerinden birisi.  Rehberimiz gerçekten çok iyiydi. Bizi Kapadokya tarihiyle aydınlattı ve muhteşem bir gezi oldu. Selime Katedrali mimari olarak da gerçekten doğa harikası bir yer. Mutfağını, kubbesini, manastırı ve mimari yapısını çok beğendik” diye konuştu.

Selime Katedrali de Kapadokya’nın en büyük katedrali olma özelliğinin yanı sıra İsa’nın göğe çıkışı ile Meryem Ana gibi tasvirleriyle dikkat çekiyor. Katedralin bir diğer özelliği de bölgedeki din adamlarının yetiştirildiği mekan olarak bilinmesi. Ayrıca ilk yüksek sesli ayinin de Selime Katedrali’nde yapıldığı biliniyor. Kayaların oyulmasıyla yapılan ve çoğu kilise olarak inşa edilmiş yapılar Bizans sanatının izlerini taşıyor.  Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası