banner
13

SGK Aksaray İl Müdürlüğü hizmet kriterlerinde zirvede

sosyal güvenlik genel müdürlüğü”nün (sgk) yapmış olduğu kriterler üzerindeki değerlendirme neticesinde aksaray sosyal güvenlik İl kurumu tüm çalışmalarda 81 il müdürlüğü arasında ikinci sırada yer aldı. türkiye genelinde sosyal güvenlik..

SGK Aksaray İl Müdürlüğü  hizmet kriterlerinde zirvede
banner

sosyal güvenlik genel müdürlüğü”nün (sgk) yapmış olduğu kriterler üzerindeki değerlendirme neticesinde aksaray sosyal güvenlik İl kurumu tüm çalışmalarda 81 il müdürlüğü arasında ikinci sırada yer aldı.
türkiye genelinde sosyal güvenlik alanının kapsadığı iş alanları içerisinde türkiye ikincisi olan aksaray sgk müdürü bilal akgün, “bu başarıda sadece benim değil, personelimizin de çok büyük katkısı var” dedi.
sgk İl müdürü akgün, aksaray sosyal güvenlik genel müdürlüğünün 81 il içerisinde ikinci olmasında belirlenen kriterlerden bahsetti.
akgün, “İşveren ve iş işlemlerinde borcu yoktur yazılarının en kısa sürede cevap verilmesinde, ssk teşvik işlemlerinde isteğe bağlı sigorta ek göstergeler ve diğer sigorta işlemleri ile aksaray sgk”ya diğer illerden gelen yazılara cevap verme süresinde, ssk ve bağ-kur aylık bağlama işlemlerinin hızlandırılması da, cİmer, bİmer, alo 173 gibi çağrılara cevap verme süresinde, geçici işçi sorumlulukların da ve bütün işlemlerde 2019 yılı eylül ayı itibariyle aksaray sgk müdürlüğü en başarılı ikinci il” dedi.
düzenli olarak sgk personelleriyle iletişim halinde olduklarını ifade eden akgün, “İş ve işlemlerde aksayan konuları tespit ederek çözümleri yazıya döktük. çok şükür şu an geldiğimiz durum 4a, 4b emeklilik işlemleri başta olmak üzere başka illerden gelen yazılara cevaplarda, ek5 ek6 işlemlerinde hızlı çözüme ulaştırmada türkiye ikincisi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
‘İŞçİler ve İŞverenler
bİzİm İçİn çok kiymetlİ”
müdürlük olarak işverenlerin her zaman yanında olduklarını da belirten akgün, “İşverenlerin daha sağlıklı iş yapabilmesi için gerek ben gerekse personellerimiz direk işverenlere giderek, yerinde ziyaret ediyoruz ve bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

aksaray”da kuruma kayıtlı 7 bin 500 işveren olduğunu belirten İl müdürü akgün: “arkadaşlarımız ile 5 binin üzerinde iş yerini ve işvereni ziyaret ettik. sivil toplum kuruluşlarını ve meslek kuruluşlarını ziyaret ederek onları bilgilendirdik. İstişare toplantıları yaptık ve işverenlerin sosyal güvenlik kurumu”nda sıkıntıya girmemeleri konusunda önlemler aldık. bu performansımız da güzel dönüşler bularak ülke genelinde tahsilâtı en yüksek sosyal güvenlik kurumları arasında üst sıralarda yer aldık” dedi.

akgün: “İşverenlerimizin ve iş çevresi ile yaptığımız çalışmalarda onları rahatlattık. İş çevresi bize değil, bizler onların taleplerini uyum sağladık. devletimizin sıcaklığını, iş çevremize yansıttık. denetimlerimizi ceza içerikli değil daha çok rehberlik çalışmaları üzerinde yürüttük. kısacası cezacı korkutan bir kurumdan çok vatandaşın, işlemlerini kolaylaştırıcı ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı ile görev yaptık” şeklinde konuştu.
İş kazası geçirerek emekli olan aileleri ziyaret ettiklerini de vurgulayan akgün, sözlerini şu şekilde noktaladı: “vatandaşlarımızı dinleyerek notlar aldık. ziyaret ettiğimiz fabrikalarda seminerler vererek işçi kardeşlerimize alınması gereken önlemler konusunda ciddi bir farkındalık oluşturduk. İşveren ve çalışanları dikkatli olunması gereken konularda uyarıyoruz. çalışanlarımız bizim için çok kıymetlidir” foto-haber: dilara çİftcİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası