banner
13

Sıfır yerine ikinci el ürün

son zamanlarda ekonomide yaşanan durgunluk vatandaşları zor durumda bırakırken, cep telefonu alıcılarını da ikinci ele yöneltti. son zamanlarda dolar kurundaki artış, birçok ürün fiyatlarını da yükseltirken, vatandaşların alım gücünün de..

Sıfır yerine  ikinci el ürün
banner

son zamanlarda ekonomide yaşanan durgunluk vatandaşları zor durumda bırakırken, cep telefonu alıcılarını da ikinci ele yöneltti. son zamanlarda dolar kurundaki artış, birçok ürün fiyatlarını da yükseltirken, vatandaşların alım gücünün de azalmasına neden oldu. bu durumda vatandaşlar birçok üründe sıfır yerine ikinci el ürünü tercih etmeye başladı.
telefon satıcısı ve tamircisi olan ersin başbuğ, “daha önce tezgâhlara sıfır el cep telefonu dizerken, artık ikinci ele telefon alışverişini daha yoğun bir şekilde. sıfır cihaz günde 1-2 tane satarken, ikinci el isi 7-8 tane satılıyor ”şeklinde konuştu.
telefon satış mağazaları
alıcıya kolaylık sağlamıyor
sıfır telefon almak isteyen vatandaşlar, peşin para vermek yerine daha çok taksitli ödemeyi tercih ediyor diyen başbuğ, “telefon satışı gerçekleştiren mağazalar, fiyatların yüksek olmasının yanında taksit sayısını da azaltıyor. bu nedenle taksitleri de yüksek gören alıcılar, çareyi ikinci elde buluyor” dedi.
daha önce fatura üzerinden daha çok telefon sattıklarını belirten başbuğ, “hem fiyatı bu kadar yüksek değildi hem de taksit sayısı daha çoktu. bu durumda her ay daha az para ödüyordu. ancak şimdi telefon fiyatlarının artmasının yanında telefon bayileri taksit sayısını da düşürdü. bu nedenle her ay daha yüksek para ödemek zorunda kalıyorlar. bu da bizim cihaz satışlarını ciddi oranda etkiledi” diye konuştu.
vatandaşların son zamanda daha çok ikinci el telefon alışverişine yöneldiklerini söyleyen başbuğ, “eskiye oranla sıfır telefon satışımız büyük oranda azaldı. Şu anda genel olarak fiyat artışından dolayı sıfır telefona talebi göremiyoruz. bu nedenle alışverişimizde ikinci ele yönelttik. çünkü vatandaşlar sıfır telefon alamıyor, ikinci el telefonu daha ekonomik olarak görüyor” dedi.
İkinci el telefon alırken
dikkat edilmesi gerekiyor
İkinci el telefon alışverişinin yoğunlaşmasına ile birlikte sahteciliğin de arttığını dile getiren başbuğ, “vatandaşlar telefon alırken dikkat etmeleri gereken hususlar var. Öncelikle telefon alırken ilk kontrol etmeniz gereken kural, telefonun garantisinin olup olmadığıdır. cihazın beraberinde mutlaka faturasının alınması gerekir.  faturayı ibraz etmenize gerek olmadan telefon tamir veya değişimi yapan, firmalar her ne kadar mevcut olsa da, faturasız kabul etmeyen firmalar da var. imei kontrolü de, ikinci el telefon alımlarında oldukça önemlidir. ayrıca telefonun kutusu üzerindeki imei veya pil arkasındaki imei numarasını da birbiriyle karşılaştırın ve farklılık var ise cihazı almayın. İkinci el telefon satan dükkânlar sizden telefon alırken bu sözleşmeleri yapıyorlar ancak size satarken herhangi bir sözleşme vermiyorlar. çalıntı olabilecek ürünler için başınızın ağrımaması açısından mutlaka bu sözleşmeyi yapın. dükkândan satın alıyorsanız, firmanın kaşe ve imzasını unutmayın ”dedi.  telefon fiyatları ise sıfır cihazlar 800 ile 15 bin arası değişiyor” şeklinde konuştu. foto-haber:ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası