banner
Gündem

Sinema 2017 yılında 100 bin kişiyi misafir etti

kültür parksite alışveriş merkezi içerisinde faaliyet gösteren klas sinemaları 2017 yılında 100 bin kişiyi ağırladı.  kültür parksite alışveriş merkezi içerisinde faaliyet gösteren klas sinemaları 2017 yılında 100 bin kişiyi ağırladı. ..

Sinema 2017 yılında  100 bin kişiyi misafir etti
banner

kültür parksite alışveriş merkezi içerisinde faaliyet gösteren klas sinemaları 2017 yılında 100 bin kişiyi ağırladı.  kültür parksite alışveriş merkezi içerisinde faaliyet gösteren klas sinemaları 2017 yılında 100 bin kişiyi ağırladı.  sinema işletmecisi  etem sönmez, aksaray”da sinema kültürünün her geçen yıl mükemmel bir şekilde geliştiğini ifade ederken, bu yıl sinema manasında en anlamlı çalışmanın da daha önce hiç sinemaya gitmemiş 15 bin öğrencinin sinema ile buluşturulması olduğunu aktardı. sönmez; “gecen yıla oranla yüzde 20 müşteri sayımızda artış yaşadık.yeni yılda sinema olarak daha da ümitliyiz. İnşallah bu yıl öğrencilere yine tekrarları yapılır veya yeni projelerle sinemalar desteklenir.”dedi.
kÜltÜrbakanliĞi projesİnde
aksaray baŞariyi yakaladi
türkiye genelinde daha önce hiç sinema ile tanışmamış öğrencileri sinema ile buluşturma projesi kapsamında aksaray”da 15 bin öğrenciyi sinema ile buluşturduk. amaç burada hiç sinemaya gelmemiş öğrencileri sinemaya alıştırıp ileride sinema seyircisi haline getirmekti. kültür bakanlığı desteği ile yapılan bu proje bu yılın en anlamlı işlerinden oldu.  proje aksaray”da da başarıya ulaştı. aksaray bu uygulamada en başarı iler arasında üst sıralarda yer aldı.” diye konuştu. 
ÖĞrencİlerİn katkisi çok bÜyÜk
Üniversite öğrencilerinin de sinemaya büyük katkı sağladığını aktaran sönmez, “Üniversite öğrencilerinin şehirdeki bütün esnaflara ne kadar katkısı varsa  sinemaya da o kadar katkısı var. kış mevsiminde bütün esnaflar gelirinin büyük bölümünü öğrenciye borçlu. kafeler sinemalar ve umuma acık yerler  öğrenciler sayesinde ayakta duruyor. bu tür şehirler öğrenciye endeksli öğrencinin kıymetini şehir olarak bilmemiz lazım." dedi.
en çok komedİ fİlmİ İzlİyoruz
aksaray halkının en çok komedi filmi izlediğini belirten etem sönmez, “yerli filmlerden en çok komedi izlemeyi seviyoruz. Üniversite öğrencileri ise yabancı filmleri izliyorlar. bu filmlerden de en çok aşk, dram ve aksiyon konuyu filmler tercih ediliyor. ama aksaray halkı komedi filmini çok seviyor ve izliyor diyebiliriz.  türkiye”de ilk beşte ne varsa aksaray”da da o filimler mevcut. 5 salonumuz olduğu için bizde hep ilk 5″de bulunan filmleri oynatıyoruz. bu yüzden sıralamada geride kalan filmleri almıyoruz.”diye konuştu. ali furat”ın haberi 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası