banner
Gündem

​Somuncu Baba Külliyesi’ne Ramazan ilgisi

aksaray”da, hacı bayram-ı veli”nin hocası, alim ve mutasavvıf Şeyh hamid-i veli”nin türbesinin yanına yaptırılan somuncu baba külliyesi”ne ramazan ayında ziyaretçiler ilgi gösteriyor.  aksaray”da, hacı bayram-ı veli”nin hocası, alim ve mutasavvıf..

​Somuncu Baba Külliyesi’ne Ramazan ilgisi
banner

aksaray”da, hacı bayram-ı veli”nin hocası, alim ve mutasavvıf Şeyh hamid-i veli”nin türbesinin yanına yaptırılan somuncu baba külliyesi”ne ramazan ayında ziyaretçiler ilgi gösteriyor. 

aksaray”da, hacı bayram-ı veli”nin hocası, alim ve mutasavvıf Şeyh hamid-i veli”nin türbesinin yanına yaptırılan somuncu baba külliyesi”ne ramazan ayında ziyaretçiler ilgi gösteriyor. evliya çelebi”nin seyahatnamesi”nde 7 bin evliyanın yattığını ifade ettiği ervah kabristanlığı yanında yer alan ve içinde somuncu baba”nın hayatının minyatürlerle 12 bölümde anlatıldığı müze ile ziyaretçilerin ibadet edebilecekleri caminin de olduğu külliye, türkiye”nin birçok ilinden ziyaretçileri ağırlıyor.
çİlehane ve mÜze İlgİ gÖrÜyor
somuncu baba”nın medrese ve tasavvufi eğitimini tamamladıktan sonra bir müddet bursa”da bulunduğunu, daha sonra çıktığı hac yolculuğunun ardından aksaray”a yerleştiğini ifade eden mahmut ulu, türbesinin de burada bulunduğunu anımsattı. türbeyi ziyarete gelenlerin, külliyeyi gezmeden gitmediklerini anlatan ulu, "yılın her mevsimi somuncu baba külliyesi yoğun şekilde ziyaret ediliyor. İnsanlar türbede duasını edip, çilehaneye girerek somuncu baba”nın orada yaşadığı güzellikleri, hatıraları yaşamaya çalışıyor. ziyaretçilerimiz daha sonra hayatının detaylı şekilde minyatürlerle anlatıldığı müzeye geçerek, somuncu baba”nın hayat serüvenini görme imkanı buluyor." diye konuştu.
‘burada İnsan çok gÜzel
duygulara kapiliyor”
külliyeyi ziyaret edenlerden ali aydın ise somuncu baba”nın türbesinde dua etmek için ankara”dan geldiğini dile getirerek, "somuncu baba filmini izledim ve buraya özellikle gelmek istedim. somuncu baba”nın türbesini ziyaret ederek, duamızı ettik, şimdi de müze bölümünü geziyoruz. burada insan çok güzel duygulara, manevi bir hissiyata kapılıyor." dedi. ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası