banner
Gündem

SPOR derslere ENGEL değildir

asÜ ekibi sportif faaliyetlerin derslere olumsuz bir yansımasının olmadığını aksine oldukça olumlu katkılar sağladığını bilimsel verilerle kanıtladı.  asÜ ekibi sportif faaliyetlerin derslere olumsuz bir yansımasının olmadığını aksine oldukça olumlu katkılar..

SPOR derslere  ENGEL değildir
banner

asÜ ekibi sportif faaliyetlerin derslere olumsuz bir yansımasının olmadığını aksine oldukça olumlu katkılar sağladığını bilimsel verilerle kanıtladı. 
asÜ ekibi sportif faaliyetlerin derslere olumsuz bir yansımasının olmadığını aksine oldukça olumlu katkılar sağladığını bilimsel verilerle kanıtladı. 
spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan aksaray Üniversitesi”nde toplumda karşılığı olan çalışmalar artarak devam ediyor. asÜ spor bilimleri fakültesi öğretim üyeleri yapmış oldukları bir proje kapsamında küçük yaşta spora katılımın dersler başta olmak üzere hayatın her evresini olumlu etkilediğini araştırmalar neticesinde kanıtladı.
spor derslerİ olumsuz etkİler algisi yanliŞ
sağlıklı yaşam için sportif aktivitelerin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden asÜ spor bilimleri fakültesi beden eğitimi ve spor eğitimi ana bilim dalı başkanı prof. dr. hüseyin Ünlü; “toplumun bir kesiminde özellikle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin spora katılımlarının, çocukların ve gençlerin spor yapmasının önemli olduğu bilinmektedir. ancak velilerin, okullardaki ders başarısını engelleyeceği endişesinden dolayı çocukları yeterince spora yönlendiremediklerini görmekteyiz. kamuoyunda çocukların spora katılmasının derslerini olumsuz yönde etkileyeceği konusunda bir endişe bulunmaktadır.” dedi. 
bİlİmsel verİler faydalarini kanitliyor
bu algıyı yapmış oldukları çalışma ile yıktıklarını ifade eden prof. dr. Ünlü; “yapmış olduğumuz araştırmalarla öğrencilerin spora katılımlarının derslerini olumsuz yönde etkilemeyeceği yönünde bulgular elde ettik. bilakis spora katılımın onların daha sağlıklı düşünmelerine özellikle katkı sağlayacağını ve fiziksel açıdan daha sağlıklı olmalarının onların zihinsel sağlıklarına ve akademik başarılarına da önemli ölçüde etki edeceğini düşündük. bu doğrultuda da doktora öğrencilerimiz araştırma görevlisi metin yüceant ve fatih balanlı ile birlikte orta öğretim öğrencileri üzerinde bir araştırma gerçekleştirdik. orta öğretim öğrencilerinin spora katılımlarının akademik başarılarına etkisini inceledik. yapmış olduğumuz araştırma ve çalışma neticesinde de istediğimiz verileri elde ettik. spora katılımın öğrencilerin başarısında olumsuz bir etkiye sahip olmadığını gördük.”diye konuştu. 
çaliŞma Önemlİ bİr eksİĞİ gİderdİ 
bu tür bir çalışmanın çok fazla olmadığını aktaran Ünlü; “türkiye”de spora katılımın akademik başarıya etkisini araştıran çok fazla çalışma yok. biz bu manada önemli bir konuda eksikliği gidermek istedik. araştırmamızın sonucunda spora katılımın derslere de oldukça olumlu yansımalarının olduğunu gördük. sportif uğraşlar öğrencilerin öz disiplinini, otokontrolünü ve öze yeterliliklerini artırıyor. derslerinde ve okul yaşantısında daha tertipli olmalarını sağlıyor. bu noktadan sonra araştırma sonuçlarını velilerle, öğretmenlerle, okul yönetimiyle ve toplumun diğer kesimleri ile paylaşarak çocukların spora katılması ve spora katılan öğrencilerin akademik yönde daha başarılı olacağını anlatacağız.”dedi. haber-foto: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası