banner
13

Stres ve yorgunluğu, melisa çayı ile yenin

eren, hayatın her alanında insanların stres yaşadığını ve bu strese melisa çayının sakinleştirici etkisinin iyi geleceğini kaydetti. aksaray”da 10 yıldır aktarcılık yapan hasan hüseyin eren, melisa çayının sinir ve stresi..

Stres ve yorgunluğu, melisa çayı ile yenin
banner

eren, hayatın her alanında insanların stres yaşadığını ve bu strese melisa çayının sakinleştirici etkisinin iyi geleceğini kaydetti. aksaray”da 10 yıldır aktarcılık yapan hasan hüseyin eren, melisa çayının sinir ve stresi yatıştırdığını insanı sakinleştirdiğini depresyon durumlarında bireyleri olumlu yönde etkilediğini ifade etti.
melisa çayının günün hangi saatinde içilebileceğini ve nasıl hazırlanacağını anlatan ifade eden aktar eren şöyle konuştu: “melisa çayı özellikle akşam yatmadan önce içilirse uykuya geçişi kolaylaştırır. genellikle akdeniz ikliminde yetişen bir bitki olduğunu söylemek doğru olur. sakinleştirici özelliği olan melisa çayı normal demleme usulüyle; sıcak suya 4-5 yaprak atılır ve 5 dakika demlendikten sonra içilir. kültürel anlamda yetiştirilen özellikle limoni melisa en önemli ve en tesirli olanıdır. melisa çayı, diğer bitki çaylarıyla kombinlenebilir; ıhlamur, tarçın, zencefil, kedi otu, lavanta, kekik, kantaron, civanperçemi, anason, karanfil gibi bitkilerle karıştırılarak içilebilir. melisa çayıyla karıştırılan oğul otu, arıcılıkta kullanılır.”

‘her Şeyİn fazlasi zarar”
bitki çaylarını kullanırken dikkat etmek gerektiğini ve kullanmadan önce doktora danışılması gerektiğini söyleyen eren, “tabi her şeyin fazlası zarardır. melisayı çayını kullanmadan önce herhangi bir antidepresan ilacı alıyorsanız veya düzenli olarak tüketilmesi gereken bir ilacınız varsa mutlaka kullanmadan önce doktora danışmalısınız. gelen müşteriler bitki çayı istediğinde onlara herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığını soruyoruz. kadınların özellikle hamilelik dönemlerinde melisa çayı gibi birçok bitki çayını doktoruna danışmadan kullanmaması gerektiğini söylüyoruz. melisa çayının mevsimi yoktur, her zaman içilebilir. kışın başta ıhlamur olmak üzere zencefil, zerdeçal, ıhlamur, çörek otu, ada çayı, udi hindi çayı, papatya, kuşburnu, karanfil, ekinezya gibi birçok bitki çayı faydalı olabilir” şeklinde konuştu.

‘ben bu İŞe gÖnÜl verdİm”
kitap okuyarak kendini geliştirmeye çalıştığını aynı zamanda tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde okuduğunu anlatan eren, “eskiden bu işle ilgili bir tecrübem yoktu. bitkilerin neye ve hangi hastalığa iyi geldiğini kendim kitaplardan okuyarak öğrendim. bu mesleğin okulunun, aksaray”da teknik bilimler meslek yüksekokulu”nda tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü olduğunu öğrendim. son 3 yıldır tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde okuyorum. bu işi sevdiğim ve gönül verdiğim için sürekli araştırıyorum” dedi.

‘ÖnÜ açik ve popÜler bİr meslek”
tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde okuyan aksaraylı öğrencinin pek fazla olmadığını dile getiren eren, “aksaray Üniversite”sinde (asÜ), aksaray teknik bilimler meslek yüksekokulu”nda tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü var. mesela ben okurken ankara”dan, konya”dan ve mersin gibi diğer şehirlerden bu bölüme okumaya gelen öğrenciler olduğunu gördüm fakat burada yaşayan, üniversite sınavına girecek çocukları tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü hakkında bilgilendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Önü açık ve popüler bir meslek, iş olanakları da fazla; benim gibi baharat dükkânı açıp, tarım il müdürlüklerinde, sağlık il müdürlüğünde, laboratuvarda, eczanelerde çalışabiliyorlar” ifadelerini kullandı. foto-haber: senanur temÜr

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası