banner
Gündem

Su sayaçları için donma uyarısı!

aksaray belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğü, olumsuz hava koşullarından etkilenebilecek su boruları, vanalar ve sayaçların; kauçuk esaslı, cam yünü, poliüretan gibi malzemelerle korunması önerisinde bulundu aksaray belediyesi su ve kanalizasyon..

Su sayaçları için donma uyarısı!
banner

aksaray belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğü, olumsuz hava koşullarından etkilenebilecek su boruları, vanalar ve sayaçların; kauçuk esaslı, cam yünü, poliüretan gibi malzemelerle korunması önerisinde bulundu aksaray belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğü ekipleri olumsuz hava koşullarından dolayı vatandaşları uyararak alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.  ekipler, su borularının donmasının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve bu durumların yaşanması halinde nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda açıklama yaptı.
 
‘donan bÖlÜm buharla açilmali”
 
soğuk kış günlerinde meydana gelen, ‘su sayaçlarının donarak zarar görmesi” konusunda uyarılarda bulunan ekipler, “donan sayaçlara hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile müdahale etmeyin. İlk müdahale olarak vananın kapatılması gerekiyor. bununla birlikte tesisatın açılması için de buhar yöntemi kullanılabilir. ayrıca, müstakil evlerde sayaç kurulumu yapılırken rüzgâr almayan yerlerin tercih edilmesi gerekiyor” denildi.
 
ekipler, su sayacının donması halinde ilk müdahale olarak vananın kapatılması gerektiği, bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerin 444 55 68 no”lu aksaray belediyesi çağrı merkezi hattın aranması halinde gerekli müdahalenin yapılacağı bilgisi paylaşıldı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası