banner
Gündem

Sultanhanı’na OSB kuruluyor

türkiye”nin sanayi kenti olma yolunda hızla ilerleyen aksaray”da, sultanhanı ilçesine ikinci organize sanayi bölgesi (osb) kuruluyor.  sultanhanı ilçesinde inşa edilecek osb”nin 6″ncı teşvik sisteminden faydalanacağının altını çizen aksaray ticaret ve..

Sultanhanı’na OSB kuruluyor
banner

türkiye”nin sanayi kenti olma yolunda hızla ilerleyen aksaray”da, sultanhanı ilçesine ikinci organize sanayi bölgesi (osb) kuruluyor.  sultanhanı ilçesinde inşa edilecek osb”nin 6″ncı teşvik sisteminden faydalanacağının altını çizen aksaray ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu başkanı cüneyt göktaş, “2018 yılında göreve geldiğimizde aksaray için büyük projelerimizin başında ilçelerimizde osb”lerin kurulması olduğunu dile getirmiştik. geçen 3 yıllık süre zarfında bu projemizin hayat bulması için bir gün durmaksızın yönetim kurulu üyelerimizle çalışmalar gerçekleştirdik. aksaray”ın mevcut osb”nin doluluk oranlarına ulaşması yeni yatırımcılar için yeni yerlerin bulunması için adımlar atılması gerektiğini biliyorduk. bu yeni yerlerin başında da yaptığımız araştırmalar neticesinde sultanhanı ilçemiz gelmektedir. bunun nedeni sultanhanı ilçemizde 930 dönüm alana inşa edilecek sanayinin genişleme alanlarının müsait olması alt yapı uygulanmasının kolaylığından kaynaklanmaktadır. burada inşa edilecek olan karma organize sanayi bölgemiz devletimizin uygulamış olduğu 6″ncı teşvik sisteminden faydalanacaktır. bu demek oluyor ki bugün hakkari”ye yapılan bir yatırımda yatırımcı ne teşvik alıyor ise sultanhanı ilçemize yapacağı yatırımda da aynı desteği alacaktır. bu yatırımcılar için büyük bir fırsat olacağından sultanhanı ilçemizde kurulacak osb”nin tahsis işlemlerine başladığında çok kısa bir sürede doluluk oranlarına ulaşacak ve yatırımcıların dikkatini çekecektir” dedi.
bu çalışmaların sadece sultanhanı ile sınırlı kalmayacağını, ortaköy ve eskil ilçelerinde de organize sanayi bölgesi kurulması için gerekli tüm adımların atıldığını ifade eden göktaş; “gerekli dosyalar bakanlığa gönderilmiştir. ortaköy ve eskil İlçelerinde de osb bölgesi kurulması için bakanlık onayı beklemekte olup, inşallah önümüzdeki günlerde de yeni osb”lerimizin kuruluş müjdelerini paylaşmak nasip olur” diye konuştu. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası