banner
13

Tarihe yolculuk…

eskİnİn Önemİ ve dokusu hİssedİlsİn dİye bilgisayarların olmadığı zamanlarda daktilo, elektriklerin olmadığı zamanlarda ütü yapmak için kor halindeki kömürler kullanılırdı. köstekli saatler dedemizin cebinden çıkıp babamıza miras bırakılırdı. eskiden kasetler..

Tarihe yolculuk…
banner

eskİnİn Önemİ ve dokusu hİssedİlsİn dİye

bilgisayarların olmadığı zamanlarda daktilo, elektriklerin olmadığı zamanlarda ütü yapmak için kor halindeki kömürler kullanılırdı. köstekli saatler dedemizin cebinden çıkıp babamıza miras bırakılırdı.
eskiden kasetler teyplerde dinlenirdi, plak arşivleri vardı… anneannemizin dikmiş olduğu el emeği göz nuru elbise, eski dikiş makinelerinin bize bıraktığı anılardı.
günümüzde pek rastlamadığımız geçmiş günleri bize hatırlatan, şimdilerde daha çok dekorasyon olarak kullanılan eşyalar hayatımızda önemli bir sahip.
deĞer kaybetmeyen eŞyalar
tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapan aksaray”ın tarihini ve anılarını yıllardır koruyan galerihane, yakın geçmişte yani yaklaşık son yüzyılda dedelerimizin ninelerimizin kullandığı kap-kacak, kilim, güğüm, radyolar, fotoğraf makineleri, helkeler, ibrikler, dirhemler, dikiş makineleri gibi araç gereçleri günümüze uyarlayıp kullanılabilir hale getiriyor.
dÖnemİnİn ruhunu taŞiyor
galerihanede ki kilimlerden en yaşlı ürün ise 1900″lü yılların başından gelen bir heybe. hepsi anadolu kilimlerinden yapılan  şark odası döşemeleri ve aksesuarlarından en genci ise 50 yaşında.. eski dolaplar, at arabası tekerlekleri gibi eşyalar restore edilip kullanılır hale getiriliyor. yıllanmış ürünlerin tercih edilmesinin bir diğer sebebi de belli bir dönemin ruhunu taşımış olmaları. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası