banner
Gündem

Tarihi Kalanlar köprüsünde peyzaj çalışması başlatıldı

aksaray belediyesi tarafından restore edilen tarihi kalanlar köprüsünde restorasyon çalışmaları sonrasında peyzaj ve çevre düzenlemesine başlatıldı. belediye başkanı dr. evren dinçer tarihi mekanların gün yüzüne çıkartılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında..

Tarihi Kalanlar köprüsünde peyzaj çalışması başlatıldı
banner

aksaray belediyesi tarafından restore edilen tarihi kalanlar köprüsünde restorasyon çalışmaları sonrasında peyzaj ve çevre düzenlemesine başlatıldı.
belediye başkanı dr. evren dinçer tarihi mekanların gün yüzüne çıkartılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında kalanlar köprüsünün restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından peyzaj çalışmalarına başlandığını söyledi. selçukluya ait eserlerden olan kalanlar köprüsü dönemin mimari özellikleri göz önünde bulundurularak tekrar hizmete sunuldu.
yapılan restorasyon çalışmaları ile eski ihtişamına kavuşan kalanlar köprüsünün çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına başlanıldı. millet bahçesi ve millet kıraathanesine de yakın bir noktada yer alan kalanlar köprüsünün çevresine çalı bitkileri ve çeşitli süs bitkileri dikildi. ayrıca bölgenin estetik bir görünüm kazandırılması amacı ile çakıl taşlarından dekoratif düzenlemeler yapıldı.
Şehri güzelleştirmek adına birçok çalışma yapan belediye başkanı dr. evren dinçer, restore edilen tarihi kalanlar köprüsünün, kalanlar millet bahçesinin ve millet kıraathanesinin hizmete sunulması ile bölgenin çehresinin değişeceğini vurguladı. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası