banner
Gündem

Tarihi medrese etkinliklere ev sahipliği yapacak

BEDRİYE MEDRESESİ GEÇMİŞ TARİHE TANIKLIK ETMİŞ AKSARAY’IN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİR TANESİ… Aksaray Belediyesi tarafından Bedriye Medresesinde başlatılan restorasyon çalışmalarının inşaat aşaması tamamlanarak iç tefrişat aşamasına geçildi. Aksaray’da tarihi yapıları..

Tarihi medrese etkinliklere ev sahipliği yapacak
banner

BEDRİYE MEDRESESİ GEÇMİŞ TARİHE TANIKLIK ETMİŞ AKSARAY’IN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİR TANESİ…

Aksaray Belediyesi tarafından Bedriye Medresesinde başlatılan restorasyon çalışmalarının inşaat aşaması tamamlanarak iç tefrişat aşamasına geçildi. Aksaray’da tarihi yapıları koruma altına aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kalanlar Köprüsü, Kılıçarslan Türbe ve Köşkü, Melik Mahmut Gazi Hangahı, II. Kılıçlarsan Hamamı, Pir Ali Sultan, Hashas Baba ve Hamza Baba Türbelerinden sonra Bedriye Medresesi’nde başlattığımız restorasyon çalışmalarını tamamladık. Tarihi Medresemiz kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılacak” dedi.

Bedriye Medresesi’nin Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydeden Dinçer, restore çalışmalarıyla medresenin gün yüzüne çıkartıldığını söyledi.Bedriye Medresesine ait ana binanın iç kısımları aslına uygun restore edilirken çatı kısmı ise tamamen yenilendi. Medresede çevre ve zemin iyileştirmesi yapıldı. Anadolu Selçuklu Sultanı I. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edildiği tahmin edilen Bedriye Medresesi’nin Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak kullandığını aktaran Başkan Dinçer, Bedriye Medresesi’nin Osmanlı’nın son dönemi ile erken Cumhuriyet Dönemi’nde fetvahane olarak hizmet verdiğini söyledi.  (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası