banner
Gündem

​Tarım İl Müdürü’nden sarımsak hasadı yapan çiftçilere ziyaret

aksaray merkeze bağlı bayıraltı köyleri olarak bilinen; acıpınar, bağlıkaya, baymış, çimeli, topakkaya, ulukışla ve sapmaz köylerinde sarımsak hasadı başladı.  aksaray merkeze bağlı bayıraltı köyleri olarak bilinen; acıpınar, bağlıkaya, baymış, çimeli,..

​Tarım İl Müdürü’nden sarımsak hasadı yapan çiftçilere ziyaret
banner

aksaray merkeze bağlı bayıraltı köyleri olarak bilinen; acıpınar, bağlıkaya, baymış, çimeli, topakkaya, ulukışla ve sapmaz köylerinde sarımsak hasadı başladı. 
aksaray merkeze bağlı bayıraltı köyleri olarak bilinen; acıpınar, bağlıkaya, baymış, çimeli, topakkaya, ulukışla ve sapmaz köylerinde sarımsak hasadı başladı. sarımsak hasadı dolayısıyla üreticileri ziyaret eden aksaray gıda tarım ve hayvancılık İl müdürü bülent saklav şunları söyledi: ”İlimizde üretim deseni içerisinde 13.500 dekar ekiliş alanı bulunan sarımsak, tıbbi ve aromatik bitki grubu içerisinde yer almakta olup, sulu tarım yapılan bölgelerimizde üretimi her geçen yıl artmaktadır. ortalama dekara verim 750 kg olmakla birlikte, satış fiyatı ise 2-5 tl aralığında değişmektedir. İlimizde sarımsak bitkisinin, üreticilerimiz tarafından hububat hasadından sonra güz döneminde ekimi yapılmaktadır.” (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası