banner
Esnaf

Tatlıcılar Ramazana hazırlanıyor

hızla gelişerek büyüyen ve büyümeye bağlı olarak nüfusu da her geçen gün artan aksaray”da tatlıcı esnafları ramazan ayına hazırlanıyor.  hızla gelişerek büyüyen ve büyümeye bağlı olarak nüfusu da her geçen..

Tatlıcılar Ramazana hazırlanıyor
banner

hızla gelişerek büyüyen ve büyümeye bağlı olarak nüfusu da her geçen gün artan aksaray”da tatlıcı esnafları ramazan ayına hazırlanıyor. 
hızla gelişerek büyüyen ve büyümeye bağlı olarak nüfusu da her geçen gün artan aksaray”da tatlıcı esnafları ramazan ayına hazırlanıyor. yıllardır fıstıklı, cevizli ve  sütlü  olarak hazırladıkları kadayıf çeşitlerini ramazan ayında da sofralarda yer tutması için hazırlıklarını tamamlayan kadayıf imalatçısı gültekin buğur, imalathanelerinde yaklaşık 7  çeşit tatlı ürettiklerini, ramazan ayında işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi. havaların sıcak olmasından dolayı müşterilerine tatlı çeşitlerinin yanında limonata da ikram ettiklerini belirten buğur, “müşterilerimizin sağlığını düşünerek, ürünlerimizde kullandığımız ceviz, fıstık ve yağa çok dikkat ediyoruz. günde 500 kilogram tatlı üretiyoruz. ramazan ayında müşterilerimiz tatlıya daha çok rağbet artıyor. merkezde 3 şubemiz ve birçok farklı sektörde hizmet eden  otel, pastane, gibi 92 farklı noktaya ürün imal ediyoruz. bu siparişleri sabah erken saatte hazırlayıp hem işletmelerimize ve esnaflara dağıtımını yapıyoruz. İşletmemizde 14 kişi ile hizmet veriyoruz. ramazan ayında 2-3 kişi daha eleman almayı da düşünüyoruz. aksaray”da kadayıf tüketimi ramazan ayında yüzde 35 civarında artıyor.”dedi.
kadayifin lezzet yolculuĞu
kadayıfı kendileri imal ettiklerini ve isteyen herkesin imalatımızı görebileceğini belirten buğur, “kepçe yardımıyla makinenin üst kısmına konan ve hemen altında ısıtılmış dönen silindirlerin üzerine akan ve önceden hazırlanan sıvı hamur, tel tel olarak düşüyor. 1-2 dakika içinde yarı halde pişen hamur, daha sonra ustaların el kıvraklığıyla zarif bir şekilde tahta yardımıyla hepsi eşit olarak kesiliyor.  kesilen tel kadayıfın içine çeşidine göre kaymak, ceviz, fıstık veya peynir konulup yan yan burularak kalınca bir tabaka tereyağ sürülmüş tepsiye özenle yerleştiriliyor.   hazırlanan tepsilerdeki kadayıfın üzerine sıvı yağ gezdirildikten sonra büyükçe ocaklarda ağır ateşte önce alt kısmı pişiriliyor. alt katı pişen tepsinin yağı süzülerek başka bir tepsinin üzerine ters olarak aktarılıyor.   daha sonra diğer kısmın da pişmesi için hızlı bir şekilde tek bir hamlede başka tepsiye aktarılan kadayıf, tekrar ocağa bırakılıyor. pişen kadayıfın üzerine şerbeti kepçeler yardımıyla dökülüp dinlendiriliyor. kızaran kadayıf, özenle fıstıkla süslenerek tadına doyulmaz lezzetiyle tüketiciyle buluşuyor. foto -haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası