banner
Gündem

‘Tek bir damla suyu israf etmeyelim’

mamasin baraji su sevİyesİ İstenİlen sevİyede deĞİl aksaray”da  2021 yılında yağışların çok az olması nedeniyle yeraltı ve yerüstü su kaynaklarında ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. bu yıl yağışların artmasıyla bir nebze olsun..

‘Tek bir damla suyu  israf etmeyelim’
banner

mamasin baraji su sevİyesİ İstenİlen sevİyede deĞİl

aksaray”da  2021 yılında yağışların çok az olması nedeniyle yeraltı ve yerüstü su kaynaklarında ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. bu yıl yağışların artmasıyla bir nebze olsun su kaynaklarında iyileşme yaşansa da özellikle şehrin su ihtiyacını karşılayan mamasın barajında su seviyesi hala istenilen düzeye gelmedi.

konu hakkında açıklamalarda bulunan aksaray belediye başkanı dr. evren dinçer; “aksaray türkiye”nin en az yağış alan yerlerinden birisi özellikle geçtiğimiz sene ciddi manada su sıkıntısı yaşadık. İçme suyumuzun yaklaşık yüzde 60″ını temin ettiğimiz mamasın barajında da erken çekilme oldu. İnşallah bu sene bu sıkıntıları yaşamayız. geçen yıla oranla daha iyi durumdayız. son verilere göre mamasın barajında su seviyesi yüzde 20 seviyelerinde. kar erimeleriyle birlikte bu seviye daha yukarıya çıkacak. geçen yıl yaptığımız altyapı yenileme çalışmaları ile günlük 3 bin ton su tasarrufu sağladık. hemşerilerime tavsiyem sularımızı israf etmeyelim. hem tarımda hem de gündelik kişisel kullanımda tasarrufa önem verelim” dedi. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası