banner
13

Televizyon tamirciliği sektörü çırak bulamadığı için kan kaybediyor

aksaray”da 36 yıldır elektronik eşya ve televizyon tamirciliği ile uğraşarak geçimini sağlayan hasan hüseyin güldalı, sektörde çalışacak çırak, kalfa ve usta bulunamaması nedeniyle kendilerini mesleğin son temsilcisi olarak görüyor. babasının..

Televizyon tamirciliği sektörü çırak bulamadığı için kan kaybediyor
banner

aksaray”da 36 yıldır elektronik eşya ve televizyon tamirciliği ile uğraşarak geçimini sağlayan hasan hüseyin güldalı, sektörde çalışacak çırak, kalfa ve usta bulunamaması nedeniyle kendilerini mesleğin son temsilcisi olarak görüyor.
babasının kendisini 12 yaşında çırak olarak bir tamircinin yanına ‘koluna altın bilezik” takabilmek için verdiğini belirten güldalı, vatani görevi için ara verdiği meslekten 36 yıldır kopamıyor.

muhsin çelebi mahallesi”nde çeyrek asır önce açtığı dükkânında hala müşterilerine hizmet veren güldalı, yeni nesil yazılım ve bilgisayar sistemlerinin işlerini zorlaştırdığını ve tamircilik mesleğini zora soktuğunu vurguladı.
İşlerinin her geçen gün biraz daha azaldığına dikkat çeken güldalı, “İlkokulu bitirince babam beni radyo ve televizyon tamircisi bir ustanın yanına çırak olarak verdi. vatani görevimi yapana kadar ustamın yanında mesleği öğrendim. askerden gelince de kendi işimi kurdum.  sürekli kendimi geliştirdim. Şu anda da mesleğimi severek sürdürüyorum.  Şehrimizde 90″lı yıllarda elektronik sektöründe onlarca usta varken şu anda bu rakam iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıya kadar düştü. hatta birçok arkadaşımız yeni nesil yazılım ve bilgisayar sistemleri karşısında kendini geliştiremeyince dükkânını kapatmak zorunda kaldı. eskiden sadece radyo ile televizyon tamir ederken, şimdi ise her çeşit teknolojik ürünü tamir ediyoruz. günlerimiz bozulan ürünleri tamir ederek geçiyor” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası