banner
Esnaf

Terziler eski bayramları arar oldu

Aksaray’da Ramazan Bayramına sayılı günler kala Aksaraylı terziler, vatandaşların hazır giyime yönelmesinden dolayı eski bayramları arar oldu. Terzilik mesleğini sürdüren 5 çocuk babası 70 yaşındaki Feramus Duru, “Gülağaç ilçesi Demirci..

Terziler eski bayramları arar oldu
banner

Aksaray’da Ramazan Bayramına sayılı günler kala Aksaraylı terziler, vatandaşların hazır giyime yönelmesinden dolayı eski bayramları arar oldu.

Terzilik mesleğini sürdüren 5 çocuk babası 70 yaşındaki Feramus Duru, “Gülağaç ilçesi Demirci beldesinde İlkokulu bitirince ağabeyim İbrahim Duru’nun yanında mesleğe çırak olarak başlamıştım. Yaklaşık 3 yıl ağabeyimle çalıştıktan sonra Aksaray’da kalfa olarak bir terzinin yanında askere gidene kadar çalıştım. Askerden gelince ise kendi terzi dükkânımı açtım. O yıllarda Almanya meşhur olduğu için bende dükkânımı kapatıp Almanya’ya gittim. Almanya’da kısa bir süre terzilik yapıp işçi olamayınca tekrar Aksaray’a döndüm ve tekrar terzi dükkânımı açıp bu meslekten emekli oldum”dedi.

‘HER YERDE GEÇERLİ BİR MESLEK’

Bu mesleğin Peygamber sanatı olduğunu ama mesleğin kıymetinin bilinmediğini belirten Duru, “Mesleğini severek yapacaksın. Benim yanımda yetişen Lütfü Doğan isimli elamanım vardı. Şu anda Kanada’da bu mesleği yapıyor. Her yıl izine gelince beni ziyaret eder. Bu meslek her yerde geçerli bir meslek. Şu anda yeni yetişen gençler terziliğe pek heves etmiyor. Okumayı tercih ediyor. Eskiden ise ilkokul bitirince mesleğe başlanırdı. Bende 63 yıl önce başladığım mesleğimi sürdürüyorum. Eskiden bayram gelmeden 15 gün önce hareket başlardı. Bayram haftasına girmemize rağmen işlerin tadı yok. Her yıl olduğu gibi son birkaç gün kala bir hareket oluyor. Bizde terziler olarak eski bayramları arar olduk ”diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası