banner
Esnaf

​Terziler eski ramazanları arıyor

bir zamanların gözde mesleklerinden biri olan ve bayram öncesi küçük, büyük herkesi giyindirmek için yoğun bir şekilde çalışan terziler artık sadece tamirat işleri ile ayakta kalmaya çalışıyor.  bir zamanların gözde..

​Terziler eski ramazanları arıyor
banner

bir zamanların gözde mesleklerinden biri olan ve bayram öncesi küçük, büyük herkesi giyindirmek için yoğun bir şekilde çalışan terziler artık sadece tamirat işleri ile ayakta kalmaya çalışıyor. 
bir zamanların gözde mesleklerinden biri olan ve bayram öncesi küçük, büyük herkesi giyindirmek için yoğun bir şekilde çalışan terziler artık sadece tamirat işleri ile ayakta kalmaya çalışıyor. yaklaşık 40  yıldır hamidiye mahallesi”nde  terzilik yapan süleyman çolak, son nesil denilebilecek yaşlıların terzileri ayakta tuttuğunu belirterek, onların da göçüp gitmesiyle terzilerin de yarısının kapatacağını ifade etti.
terzi çolak; “eskiden bayram öncesi büyük bir hareketlilik ile küçük, büyük herkesin bayram elbiselerini yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışan terziler, ramazan ayını yoğun bir mesaide geçiriyordu. Şimdi ise terziler hazır giyim sektörünün gelişmesiyle artık sadece geleneksel kıyafetler giyen veya kendisine uygun elbise bulamayanların uğradığı bir yer haline geldi.”dedi.  
müşterinin yanı sıra mesleği öğretecek kimseyi de bulamadıklarını vurgulayan terzi çolak, terzileri ayakta tutan son neslin şimdiki orta kesim ve yaşlılar olduğunu vurguladı.
"bİr ay boyunca evİmİzİ, gÖremezdİk"
çıraklıktan bu yana mesleğin içerisinde olduğunu söyleyen çolak , "sabahladığımız, o küçük yaşta gece yarıları eve gittiğimiz oluyordu. Şimdi çok şükür o insanların sayesinde ekmeğimizi yiyoruz. eskiden ramazan ayının ayrı bir havası vardı. terzilerin yoğunluğu ramazan ayına girmeden başlardı. hemen hemen bir ay boyunca doğru dürüst evimizi görmezdik. eskiden bayan işiyle de uğraşırdık ama sonra sadece erkek işiyle uğraştık. tabi küçük çocuklara pantolon, gömlek olsun, takım elbise, yelek olsun bunların hepsini bir fiil dikiyorduk. Şimdi tadilat ve ufak tevek elbise dikimi ile günümüzü geçiriyoruz.bu dönemde bayrama 4-5 gün kala bir hareketlilik oluyor."dedi.foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası