banner
13

Tüketiciler haklarını korumalı

sari: “Üretİcİler fİyatta deĞİl kalİtede rekabet etmelİ” aksaray tüketici hakları derneği, tüketicilerin haklarının korunması, geliştirilmesi, kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşabilmeleri amacı ile kurulmuştur. aksaray tüketici hakları..

Tüketiciler haklarını korumalı
banner

sari: “Üretİcİler fİyatta deĞİl kalİtede rekabet etmelİ”

aksaray tüketici hakları derneği, tüketicilerin haklarının korunması, geliştirilmesi, kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşabilmeleri amacı ile kurulmuştur.
aksaray tüketici hakları derneği başkanı yakup sarı, tüketicilerin temel gereksinimlerini ön planda tuttuklarını söyledi ve ekledi: “yıllık ortalama olarak 2 bine yakın kişi bize müracaat ediyor. İnsanlar artık haklarını araması gerektiğini biliyor. elektrikli eşyalar, giyim, ayakkabı gibi her konuda bize geliyorlar. bizde dinleyip araştırıp elimizden geleni yapıyoruz. tüketiciler artık çok bilinçli”
İnternet üzerinden yapılan çekilişler konusunda bilgi veren sarı, “çekiliş adı altında verilen telefonlara tüketicilerimizin dikkat etmesi gerekiyor. çekilişi kazandın, telefonuna mesaj gelecek adresini gönder diyorlar ve kargoyu alıcıya ödetiyorlar. kargo parası da örneğin 600 tl oluyor. bu telefonda çıkan herhangi bir sorunda tüketici hak iddia edemiyor. bu konularda tüketicilerin dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.
“ÜrÜn alirken sİgorta yaptirmayin”
tüketicilerin ürünleri alırken dikkat etmesi konusunda uyaran sarı, “birçok firmalar ve mağazalar özellikle fiyatları yüksek beyaz eşya ve telefon gibi ürünlerde, sigortalama işi yapıyor. sigortayı ürünün garantisi dışında yapıyor ve bunun için ayrı bir ücret alıyor. bir arıza meydana geldiğinde ürün garantiden çıkıyor ve satışı yapan mağaza otomatik olarak devreden çıkıyor ve hiçbir hak talep edemiyorsun. çünkü ürün sigortalı olduğu için seni sigortaya yönlendiriyor. Özellikle sıfır ürün satın alırken sigorta yaptırmayın. Ürünün zaten 2 yıl gibi bir süre garantisi oluyor. firma bu süre zarfında bunu karşılamak zorunda” dedi.
“ekmekte fİyat deĞİl
kalİte rekabet etmelİ”
ekmekte son zamanlarda oluşan rekabetten de söz eden sarı, “İnsanlar en düşük ekmek fiyatı ne ise ona yönelmeye başladı. gerçek fiyatta ekmek satışları gerçekleşirse kaliteli ekmek üretimi de başlar. Şuan fiyatta rekabet mevcut. ekmeklerin birçok fırında düzenli pişmediği konusunda bize şikâyetler geliyor. biz fiyatta değil de kalitede rekabet istiyoruz” diye konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası