banner
Gündem

Türkiye erken seçime gidiyor

erken seçim kararını açıklayan cumhurbaşkanı erdoğan; "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 haziran 2018 pazar günü..

Türkiye erken  seçime gidiyor
banner

erken seçim kararını açıklayan cumhurbaşkanı erdoğan; "Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 haziran 2018 pazar günü yapılmasına karar verdik" dedi.
mhp genel başkanı devlet bahçeli grup toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öngörüldüğü 3 kasım 2019″a kadar sürdürülmesinin giderek zorlaşacağına dikkat çekerek 26 ağustos 2018″de erken seçim çağrısı yapmıştı. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”da konuyu görüşmek üzere mhp lideri bahçeli ile dün bir araya geldi. cumhurbaşkanı erdoğan, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında erken seçim kararını açıklayarak, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. seçim konusunu ülke gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 haziran 2018 pazar günü yapılmasına karar verdik. ysk da seçim hazırlıklarına başlayacak.”diye konuştu.
alınan erken seçim kararı sonrası değerlendirmede bulunan ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy; “16 nisan referandumu ile ülkemizin idaresi için yeni bir sistem uygulamasına milletimiz evet demişti. ama yeni sisteme geçiş için 2019 tarihi belirlenmişti. neticede yeni bir sistem için halkın teveccühü var ama hala eski sistemle ülkeyi yönetiyoruz. bu ister istemez bir takım belirsizliklere neden oluyor. gerek suriye”de yürütülen sınır ötesi operasyon, gerekse suriye ve irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler türkiye”nin bir an önce bu belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirdi. cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız recep tayyip erdoğan”ın da dediği gibi ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilmesi ve uygulanabilmesi için yeni yönetim sistemine geçiş aciliyet kesbetmeye başlamıştır. alınan erken seçim kararı da tamamen bu nedenledir. yani türkiye, 24 haziran 2018″de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçiriyor. 24 haziran 2018″de ülkemizde yeni bir dönem başlıyor. hem seçimlerin, hem de cumhur başkanlığı sistemi ile başlayacak yeni dönemim, milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.  foto-haber: oğuzhan demİray

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası