banner
Gündem

Türkiye’nin 2030 yılı öngörüsü 1 milyon yabancı öğrenci 

Şahin, “Bizler, 36 farklı ülkede şehitliği olan, gönül coğrafyası kendi coğrafi sınırlarından daha büyük olan bir ülkenin mensuplarıyız” Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ münasebetiyle etkinlik düzenlendi. ASÜ Rektörü Prof…

Türkiye’nin 2030 yılı öngörüsü 1 milyon yabancı öğrenci 
banner

Şahin, “Bizler, 36 farklı ülkede şehitliği olan, gönül coğrafyası kendi coğrafi sınırlarından daha büyük olan bir ülkenin mensuplarıyız”

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) ‘Uluslararası Göçmenler Günü’ münasebetiyle etkinlik düzenlendi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili stratejik bir karar verdiğini ve 2023 hedefi olarak ülke genelinde 300 bin yabancı öğrenci sayısına ulaşmayı belirlediğini söyledi.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Şahin, hem kavramsal olarak göç olgusunu anlattı hem de Türkiye ve ASÜ’deki yabancı öğrenci oranları hakkında bilgiler verdi. Göçün insanlık tarihi kadar eski bir olgu olduğunu kaydeden Şahin, dünyanın farklı yerlerindeki toplumların hareketlerini anlamanın, bunun üzerinde düşünmenin ve sağlayacağı katkılar üzerine kafa yormanın önemli olduğunu kaydetti.

Dünya genelinde eğitim amacıyla yüzergezer halde bulunan 6-7 milyonluk bir kitlenin olduğunu kaydeden Rektör Şahin, “Bu kitlenin 1 milyonunu Türkiye’nin alması gibi bir hedeften söz ediyoruz. Bu noktada bize de düşen görevler olduğunun farkındayız. Türkiye’de şu an yabancı uyruklu öğrencilerin toplam öğrencilere oranı yüzde 3’ün biraz üzerinde. ASÜ’de ise bu oran yüzde 9,6 seviyesinde” dedi.

ASÜ, 2023’LE BİRLİKTE YÜZDE 10 HEDEFİNE ULAŞACAK NOKTADA

2023 yılında ASÜ’deki yabancı öğrenci oranını yüzde 10’a, ülke çeşitliliğini de -sembolik bir değeri olması bakımından- 68’e yükseltme hedefi koyduklarını ve bu hedefe doğru ilerlediklerini belirten Rektör Şahin, “Şu an 58 farklı ülkeden öğrencimiz var. Ama 2023 yılıyla birlikte bu rakam 60’ın üzerine çıkacak” dedi.

Program, yabancı öğrencilerin hazırladığı şarkı ve dans gösterinin sergilenmesinin ardından tamamlandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası