banner
Spor

Uzak doğu sporlarına gençlerden yoğun ilgi

aksaray”da son yıllarda en fazla tercih edilen spor dalı wushu oldu. aksaray gençlik ve spor İl müdürlüğüne bağlı yüzme havuzu içerisinde devam eden wushu antrenmanları tüm hızıyla sürüyor. antrenör soner..

Uzak doğu sporlarına  gençlerden yoğun ilgi
banner

aksaray”da son yıllarda en fazla tercih edilen spor dalı wushu oldu. aksaray gençlik ve spor İl müdürlüğüne bağlı yüzme havuzu içerisinde devam eden wushu antrenmanları tüm hızıyla sürüyor.
antrenör soner ve gülizar yılmaz çifti, wushu branşının bireye kuvvet ve esneklik sağladığını, kemik ve fiziksel gelişimine destek olduğunu söylediler.
wushu”nun bireye aynı zamanda özgüven duygusu aşıladığını belirten soner yılmaz, “çocuklarımızı aksaray”da 3 ile 4 yaşında wushu branşı ile tanıştırıyoruz. belirli bir eğitim sürecinden sonra başarılı olan sporcular ile türkiye şampiyonalarına katılıyoruz. en son gittiğimiz türkiye şampiyonasında otuza yakın madalya aldık. sporcularımız türkiye şampiyonası sonrası uluslararası maçlara da katılacaklar. 5 Şubat 2022 tarihinde antalya”da düzenlenecek olan türkiye şampiyonasına da hazırlanıyoruz. olimpik yüzme havuzu içerisinde wushu antrenmanlarımızı sürdürüyor. haftanın neredeyse 7 günü çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


‘wushu çocuklarin gelİŞİmİne 
 bÜyÜk katki saĞliyor”
wushu”nun birçok alanda bireye katkı sağladığını söyleyen gülizar yılmaz, “bu sporu yapan gençlerimiz farklı alanlarda da başarılı oluyorlar. uzakdoğu sporlarına ilimizde yoğun bir ilgi var. burada gençlik spor İl müdürlüğümüzün de katkısı çok. gençlerimiz birçok imkândan tamamen ücretsiz olarak faydalanıyor. aramıza katılmak isteyen öğrencilerimiz velisinin izni ile form doldurup bu spora başlayabilirler” ifadelerini kullandı.

aİlecek Şampİyonlar

ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birçok başarıya imza attıklarını belirten yılmaz, ailecek wushu branşı ile uğraştıklarını söyledi. İşini severek yaptığını kaydeden yılmaz, “oğlum ve kızlarım türkiye, avrupa, balkan ve dünya şampiyonu oldular. bende milli sporcuyum. kızlarımızı eşim çalıştırıyor. çocuklarımızın aksaray”ın gururu olması bizim en büyük kazancımız oldu. bunun yanında şehrimizde 200″e yakın gencimizi ise milli takıma kazandırdık” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası