banner
Esnaf

Yazın araçlarda hararete dikkat!

Artan hava sıcaklıkları otomobilleri kötü yönde etkiliyor.  Otomobillerin yaz aylarında sıcakla mücadele etmesi için radyatörlerin bakımı büyük önem taşıyor. Bakım yapılmamış ve eski otomobillerde hararet sorunları büyük arızalara ve yangınlara..

Yazın araçlarda hararete dikkat!
banner

Artan hava sıcaklıkları otomobilleri kötü yönde etkiliyor.  Otomobillerin yaz aylarında sıcakla mücadele etmesi için radyatörlerin bakımı büyük önem taşıyor. Bakım yapılmamış ve eski otomobillerde hararet sorunları büyük arızalara ve yangınlara sebep olabiliyor. Hava sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaşmasıyla motor soğutma sisteminin görevini yerine getirmesi de zorlaşıyor.

Radyatör tamircisi Kadir Özkanlı gazeteniz Egemen’e konuya ilişkin bilgiler verdi. Özkanlı, şehir içinde dur-kalk yapılan trafikte motor ısısının daha da yükseldiğini belirterek, “Yaz aylarında hava sıcaklıklarından dolayı bakımsız ve eski araçlarda hararet sorunları yaşanıyor. Hararet aşırı yükseldiğinde otomobil kapatılmamalı kalorifer sıcağa alınarak hararetin düşmesi beklenmelidir. Diğer yandan radyatörün kapağı sıcakken açılmamalı aksi takdirde kaynar ve basınçlı su hem kendinize hem de aracınıza zarar verebilir ”dedi.

‘RADYATÖR TEMİZLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ’

Radyatörün soğutma sisteminde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Özkanlı, “  Radyatör temizliği, ön bakımları, su bakımı ve motor temizliğinin kesinlikle yapılması gerekiyor. Benim aracım sağlam bir şey olmaz diyerek bakımsız şekilde yola çıkılırsa faturası ağır olur. Şu an radyatör temizliği 300 ile 500 lira arasında yapılıyor. Bir motor arızasının faturası daha yüksek olur. Ben bütün araç sahiplerine yaz- kış radyatör bakımı yapmalarını ve kesinlikle antifriz kullanmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. Foto-Haber: Erdi ULUKAYA

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası