banner
Esnaf

​Yeni nesil güvenlik sistemi talep görüyor

pc pank yetkilisi nevzat sürücü sektör hakkında bilgiler verdi. 2017 yılını en çok güvenlik kamera sistemi ağırlıklı çalışarak geçirdiklerini ve 2018 yılında da bu alanda yoğun bir talep olduğunu ifade..

​Yeni nesil güvenlik sistemi talep görüyor
banner

pc pank yetkilisi nevzat sürücü sektör hakkında bilgiler verdi. 2017 yılını en çok güvenlik kamera sistemi ağırlıklı çalışarak geçirdiklerini ve 2018 yılında da bu alanda yoğun bir talep olduğunu ifade eden sürücü, güvenlik kamerasının sadece kişilerin kendilerinin değil çevre güvenliğini de sağladığını ifade etti. pc pank yetkilisi nevzat sürücü sektör hakkında bilgiler verdi. 2017 yılını en çok güvenlik kamera sistemi ağırlıklı çalışarak geçirdiklerini ve 2018 yılında da bu alanda yoğun bir talep olduğunu ifade eden sürücü, güvenlik kamerasının sadece kişilerin kendilerinin değil çevre güvenliğini de sağladığını ifade etti. güvenlik kameralarının teknolojinin ilerlemesiyle beraber işlevini arttırdığını belirten ve kullanım kolaylığının da talep artışının nedenlerinden bir tanesi olduğunu aktaran sürücü, ”güvenlik kamera sistemleri işyerleri, apartman ve evler için olmazsa olmazlarından haline gelmiş, temel güvenlik ihtiyaçlarından bir tanesidir. İlk zamanlar güvenlik amacıyla kurulan güvenlik kamera sistemi, teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte işlevlerini arttırmıştır. teknolojinin güvenlik kamera sistemlerine kazandırdığı en büyük yeniliklerin başında şüphesiz kameralara uzak erişim imkânı sunmasıdır. böylelikle kullanıcı cihaz başında olmadan da kameralarına bağlanıp anlık görüntüleri izleme ve geçmiş kayıtlara ulaşma imkânına sahip olmaktadır. kamera sistemlerinin iyi sonuç verebilmesi için mutlaka profesyonel bir ekip tarafından keşif yapılmalı mevcut alana göre kamera seçimi yapılmalıdır yanlış kamera seçimleri büyük bir güvenlik zafiyetini de beraberinde getirecektir.” dedi.
‘faİllerİn bulunmasinda Önemlİ rol oynuyor ‘
güvenlik kamerasının çalışma sisteminden de bahseden sürücü, “güvenlik kameraları, kurulduğu alanda sahip olduğu açıya bağlı olarak etrafı gözetler ve kaydedici özelliği sayesinde gece gündüz fark etmeksizin görüntünün her saniyesinin yeniden izlenmesini sağlar. İş yeri kamera sisteminin amacı, iş yeri sahibinin iş yerinde olmadığı vakitlerde, istediği zaman iş yerini uzaktan izleyebilme imkânı tanımaktadır. İş yerinde, herhangi bir hırsızlık olayının olmasına karşı caydırıcı bir etki taşır ve iş yerinde yaşanılabilecek herhangi bir durumu kayıt altına alması sebebiyle oldukça gerekli bir sistemdir. bunun yanında işveren, iş yerinde olmadığında, personellerin iş disiplinini bozmamasına adına, çalışanların iş gücünü arttırıcı bir etkisi mevcuttur. apartman, site ve ev güvenliğinde kullanılacak kamera sistemlerinin amacı ise bina giriş çıkışlarının ve çevre güvenliğinin kayıt altına alınarak olası bir hırsızlık gasp vb. olayların faillerinin bulunmasında büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.
kamera çeŞİtlerİ  teknolojİ İle artiyor
kamera çeşitlerinden de bahseden nevzat sürücü, “kutu kameralar görünüş olarak geleneksel güvenlik kamerası kapsamına girer. değiştirilebilir lens imkânı sayesinde kullanımı son derece rahattır. görüntülenmek istenen alanın dar, geniş, yakında veya uzakta olmasına bağlı olarak lens seçimi yapılmaktadır. kutu kamera türleri, genellikle ofis, apartman vb. iç mekânlarda kullanılmaktadır. dış ortamlarda kullanılmak istenildiği takdirde de muhafaza edilerek rahatça kullanılabilir. yapısı ve şekli gereği dome (kubbe) olarak adlandırılmıştır. hızlı dome, kızılötesi dome ve saldırıya dayanıklı dome olarak çeşitleri bulunmaktadır. genellikle kapalı alanlarda kullanılırlar. son olarak ise; infra-red yani kızılötesi ışınlar kullanarak, karanlık ortamlarda görüntü elde etmeye yarayan güvenlik kameralarıdır. Özellikle dış ortam kapalı devre kamera sistemi uygulamalarında yoğun olarak tercih edilir. suya ve toza karşı dayanıklıdırlar. ayrıca kamera muhafazası, kamera ayağı ve kamera lensi gerektirmediği için kullanım kolaylığı sağlar. bu özellikler kullanım kolaylığı yanında fiyat avantajı da getirir.” dedi.
‘gÜvenİler yerden tercİh etmek gerekİyor”
sürücü açıklamasının sonunda ise, “kamera sistemlerinin en az 20 gün kayıt yapması gerekmektedir. bu sebeple cihaz içerisinde takılan hard diskin boyutu da ona göre kayıt günü yükseltilebilir. minimum 500 gb olup kamera sayısına ve istenilen güne göre 1 terabyte, 2 terabyte, 8 terabyte gibi seçimler ile kayıt günleri de belirlenmiş olur. güvenlik kameraları hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda her üründe olduğu gibi kamera sistemlerinin de ikinci kalite yan sanayi ürünleri bulunmaktadır. bu tip cihazlar kurulumdan kısa bir süre sonra gece ve gündüz görüntü kayıplarına renk bozukluklarına yol açmaktadır. karşılaştığımız en büyük sorunlar ise cihaz kayıt yapmıyor yapsa bile kameranın verdiği görüntüden hiçbir kişi mekân seçilemiyor bu sebeple kullanıcıların mutlaka güvenilir yerlerden bu cihazları temin etmeleri cihazların ce standartlarında olup olmadığına bakmaları gerekmektedir. fiyatları ise 1000 liradan başlayıp 5-10 bin liraya kadar çıkabiliyor."diye konuştu. foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası