banner
13

Yılbaşı hindileri erkenden görücüye çıktı

saticilari tarafindan Özenle yetİŞtİrİlen hİndİler, vatandaŞlarin beĞenİsİne sunuyor yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi, kentte kurulan semt pazarlarında ve bazı işletmelerde satışa çıktı. salı pazarında satışa sunulan hindilerin ağırlığı 4 ile..

Yılbaşı hindileri erkenden görücüye çıktı
banner

saticilari tarafindan Özenle yetİŞtİrİlen hİndİler, vatandaŞlarin beĞenİsİne sunuyor yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindi, kentte kurulan semt pazarlarında ve bazı işletmelerde satışa çıktı. salı pazarında satışa sunulan hindilerin ağırlığı 4 ile 6 kilo arasında, fiyatı ise 150 tl ile 250 tl arasında değişiyor.
7 yıldır ulukışla köyünde hindi yetiştiricisi tekin karakuş, yılbaşından önce hindilerin pazarlarda yerini aldığını söyledi. karakuş, “kümeste yetiştirilen hindi ile doğal ortamda yetiştirilen hindinin tadı bir olmuyor. biz kendi yetiştirdiğimiz hindileri satışa sunuyoruz. Şu an için 45 tane getirdik, güzel bir talep var. hindiler bu yıl erkenden satışa sunuldu. geçen yıllarda hindilerimiz yılbaşından önceki hafta satışa çıkartılırdı fakat bu yıl vatandaşlarımız marketlerde satılan hazır soyulmuş hindi yerine pazardan canlı hindi almayı tercih ediyor. bu durum üreticilerin yüzünü de erken güldürmeye başladı” dedi.

hindi fiyatların 150 tl ile 250 tl arasında değiştiğini belirten karakuş, hindi alacak vatandaşlara bazı tüyolar verdi. İyi hindinin kanadının altındaki sarılıktan anlaşılacağını dile getiren karakuş, ” hindinin iyi olduğunu anlamak için kanadının altına bakacaksınız. tercih edeceğiniz hindinin tüyleri düz, ibikleri ise kırmızı olmalıdır. bu özellikleri taşıyan hindi yağlı ve lezzetlidir” diye konuştu. foto-haber: ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası