banner
13

Yöresel lezzetler tarihi konakta buluşuyor

250 yillik tarİhİ bİna kapilarini yÖresel lezzetlere açti aksaray”da 250 yıllık tarihi geçmişe sahip olan usların konağı, restore edildikten sonra yöresel tatların sunulduğu restoran olarak hizmet vermeye başladı. girişimci cavit..

Yöresel lezzetler tarihi konakta buluşuyor
banner

250 yillik tarİhİ bİna kapilarini yÖresel lezzetlere açti aksaray”da 250 yıllık tarihi geçmişe sahip olan usların konağı, restore edildikten sonra yöresel tatların sunulduğu restoran olarak hizmet vermeye başladı.
girişimci cavit altan”ın ev sahipliğini yaptığı konakta, şehrin tarihi yapısı ve kültürel dokusu ön plana çıkarılıyor. altan, yıllara meydan okuyan konakta, şehrin yöresel lezzetlerinin bir araya getirildiğini ifade etti. konağın 4 yıl önce özel bir firma tarafından restore edildiğinden söz eden altan, binanın uzun yıllar boyunca konak olarak kullanıldığını kaydetti.
aksaray”ın tarih ve kültür bakımından oldukça zengin bir geçmişe sahip olduğunu  dile getiren  altan, “aksaray medeniyetler şehridir. tarih kitaplarında ismi eski keşan diye geçer. yer üstünde çok fazla yerleşim binası bulamayız. sultanhanı”nda birkaç tane hanımız var. bir de ibadethanelerimiz var. bunların haricinde yerleşim alanlarının tamamı yerin altına konumlandırılmış. biz de ticaretten ziyade kültürel zenginliğimizi ön plana çıkarmak için böyle bir işletme açmaya karar verdik. bu işletme aksaray için bir ilk diyebiliriz” dedi.
‘konaktakİ eŞyalar
tarİhİ dokuya uygun”
Şehrin ön plana çıkması adına 8 odadan 7″sine ilçe isimlerinin verildiğini söyleyen altan, aksaray”ın kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. konakta ki birçok eşyanın da tarihi dokuya uygun olduğunu anlatan altan şöyle konuştu: “buradaki halıların çoğu teyze ve annemin düğün halıları. yırtıklar var ama biz yenisini alalım demedik. yastıkların üzerine dolama dediğimiz eskiden gelin evlerinde yapılan yastık örtüleri kullandık. artık evlerde kullanılmıyor. biz yine de bu ortamın kültürel yapısını koruyalım istedik. yemekleri yer sofralarında sunuyoruz. biraz daha samimi olması adına eski tip sofra bezlerinden, minderlerden kullanıyoruz. müşterilerimizin rahat edebileceği, otururken keyif alabileceği bir ortam oluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz.”
‘amacimiz Şehre
hİzmet etmek”
müşterilerin kendi evlerinde gibi hissetmelerini sağlayamaya çalıştıklarını dile getiren songül kasal, “biz bu işletmenin çatısı altında samimi bir aile ortamı oluşturduk. toplamda 20 kişi çalışıyoruz.   sıcak, samimi bir ortamımız var. çoğumuz ev hanımı. bu yüzden konağın açılması da bizim için güzel bir iş imkânı oluşturdu. yöresel kıyafetlerimizi giyip yöresel yemekler hazırlıyoruz. menümüzde; aksaray tava, İncelek tatlısı, kesme erişte, mantı, lavaş ve yufka gibi birçok lezzet var. İsteğe göre sipariş de alıyoruz. amacımız aksaray”a hizmet etmek” şeklinde konuştu. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası