banner
Gündem

1. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı

aksaray”ın ağaçören ilçesinde cevizin tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla aksaray valiliği öncülüğünde düzenlenen "1. geleneksel ağaçören ceviz festivali" başladı. ağaçören etkinlik alanında gerçekleştirilen festival, vali hamza aydoğdu ve belediye başkanı..

1. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı
banner

aksaray”ın ağaçören ilçesinde cevizin tanıtılması ve teşvik edilmesi amacıyla aksaray valiliği öncülüğünde düzenlenen "1. geleneksel ağaçören ceviz festivali" başladı. ağaçören etkinlik alanında gerçekleştirilen festival, vali hamza aydoğdu ve belediye başkanı dr. evren dinçer”in mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. İlçedeki ceviz bahçelerinden toplanan cevizler ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilgi gördü. vali aydoğdu ve başkan dinçer etkinlik alanını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
vali aydoğdu yaptığı açıklamada, etkinlik alanında her şeyin çok güzel olduğunu söyledi. kentte ki ilçelerin önemli özelliklerini ön plana çıkarmak istediklerini aktaran aydoğdu, şöyle konuştu: "ağaçören ilçemiz ceviziyle çok meşhur. İlçemizde çok güzel cevizlerimiz yetişiyor. dün itibariyle cevizimiz için coğrafi İşaret tescili başvurusunda bulunduk. tescilimiz geldiğinde cevizimiz bir marka haline dönüşecek. artık cevizimizi alanlar başka bir isimle satamayacak. bizler kentteki bu güzellikleri ortaya çıkarmak istiyoruz. alandaki heyecana ortak olmak bizleri memnun etti. festival alanında cevizden yapılan 35 çeşit ürün var. bu festivalimizi ileri ki yıllarda daha da geliştirerek devam ettireceğiz. yaşadığımız dünyada, oluşturulan güzelliklerin mutlaka bir sonucu oluyor. emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum."
başkan dinçer ise çok güzel bir organizasyon olduğunu, bölgenin tanıtılması açısından bu gibi festivallerin önemine dikkat çekti. etkinlikler kapsamında ceviz toplama, çocuk oyunları, folklor, malaklı köpeği ve hasan dağı atları gösterisi düzenlendi. foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası