banner
Esnaf

15 Yıllık Hayalini İş-Kur sayesinde gerçekleştirdi

aksaray”da İŞ-kur desteğiyle işletme açan 51 yaşındaki müşerref Şentürk, 15 yıldır kurduğu hayallerini gerçekleştirdi. yüzde 58 engelli raporu bulunan Şentürk, İşk-kur tarafından engelli girişimcilere yönelik destek sağlandığını duyunca hemen ilgili..

15 Yıllık Hayalini İş-Kur sayesinde gerçekleştirdi
banner

aksaray”da İŞ-kur desteğiyle işletme açan 51 yaşındaki müşerref Şentürk, 15 yıldır kurduğu hayallerini gerçekleştirdi. yüzde 58 engelli raporu bulunan Şentürk, İşk-kur tarafından engelli girişimcilere yönelik destek sağlandığını duyunca hemen ilgili yerlere başvurularda bulundu.
kısa süre içinde girişimcilik sertifikası alan Şentürk, hayalindeki işletmeyi açmak için harekete geçti ve hazırladığı proje onaylanınca devletten aldı destekle işletmesini hayata geçirdi.
 ‘4 kİŞİye İstİhdam saĞliyorum”
aksaray”ın ortaköy ilçesinde gülhane pizza işletmesini açarak hayallerini gerçekleştiren müşerref Şentürk yemek yapmayı çok sevdiğini daha önceleri ilçedeki düğünlere yemek hazırladığını söyledi.
Şentürk yaptığı açıklamada ailesinden destek göremediği ve yüksek şekerden dolayı ayaklarında his kaybı olduğu için bu hayalinden yıllarca vazgeçmek zorunda kaldığını dile getirdi.
İŞ-kur desteği ile bu hayalini kurmak için bir fırsat yakaladığını söyleyen Şentürk, açtığı işletmesinde 4 kişiye de istihdam sağladığını aktardı.  
‘oĞlumla el ele vererek açtik”
bu süreçte en büyük destekçisinin oğlu olduğunu belirten Şentürk, “benim çalışma gücüm oğlum oldu. ‘anne sen her şeyi yaparsın. ben senin arkandayım” dedi. oğlumla el ele verdik. 15 yıllık hayalim gerçek oldu. benim başarımı görünce eşimde çok memnun oldu. İşletmemi İŞkur desteği ile açtım. ben bu işi açmak için çok uğraş verdim. kendi ayaklarım üstünde durmak ve kendi çabalarımla çocuğumu okutmak istiyordum. bir türlü nasip olmamıştı. burayı devletimizin bana verdiği imkânlarla açtık.” dedi.
‘allah devletİmİze zeval vermesİn”
eşi ile 16 yaşında evlendiğini dile getiren Şentürk, “biz evlendiğimizde eşim lise okuyordu. evde kaynana, kayınbaba, kayınlarım ve görümcelerim vardı. kalabalık bir ailenin içinde yılarca onlara hizmet ettim. onlara yemek yaptım. benim en çok isteğim bir iş yeri açmak idi. eşim kıskanç olduğu için izin vermiyordu. hükümetimiz bize bu imkânı verdi. bu işletmeyi açtık.”diye konuştu.
‘engellİ olup evde oturmuyorum”
Şentürk, ”ayaklarımda his kaybı var ve yüzde 58 engelli raporum var. Şeker hastalığı nedeni ile hastalık ayağıma vurdu. Şekerim sürekli yükseliyordu. ameliyat oldum. daha sonra bir arkadaşım teşvik etti ve İŞkur da böyle bir destek olduğunu söyledi. başvurdum ve oldu. 36 bin lira destek aldım. bende 70 bin lira para kattım. allah razı olsun hükümetimiz bu imkânı verdi.”dedi.
“engeli olup da evde oturmuyorum. Şükür hayalimde olan işi yapıyorum. allah devletimize zeval vermesin” diyen Şentürk, şöyle konuştu; “burayı açınca moralim de düzeldi. İş yapma şevkim daha da arttı. kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum. bütün hanımlar evde oturmasınlar. devletin hanımlara verdiği destekten yaralansınlar. kadının başaramayacağı şey yoktur. kadın isterse her şeyi yapar.” foto-haber: dilara arslangedİklİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası