banner
Esnaf

35 yıldır ahşaba şekil veriyor

aksaray”da çocuk yaşlarda marangozluğa başlayan 55 yaşındaki atılgan kılıç, 35 yıldır asırdır ahşaba şekil verdiği ekmek teknesinde birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor. aksaray”da çocuk yaşlarda marangozluğa başlayan 55 yaşındaki atılgan..

35 yıldır ahşaba  şekil veriyor
banner

aksaray”da çocuk yaşlarda marangozluğa başlayan 55 yaşındaki atılgan kılıç, 35 yıldır asırdır ahşaba şekil verdiği ekmek teknesinde birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor.
aksaray”da çocuk yaşlarda marangozluğa başlayan 55 yaşındaki atılgan kılıç, 35 yıldır asırdır ahşaba şekil verdiği ekmek teknesinde birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor.
atılgan kılıç, 15 yaşında babasının yönlendirmesiyle bir ustanın yanında çırak olarak mesleğe başladı. kendini geliştiren ve kısa sürede kalfalığa ulaşan kılıç, daha sonra kendi iş yerini açmaya karar verdi. sanayi sitesinde iş yeri açan ve burada mesleğini sürdüren, her sabah erken saatlerde açtığı ekmek teknesinde ahşaba şekil veriyor. 70 metrekarelik iş yerinde oğlu hüseyin ile alın teri döken atılgan usta, ahşaptan ekmek tahtası, kürek, baston, beşik, oklava, tarım aletleri gibi birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor. fabrikasyon üretimlerin yaygınlaşmasına rağmen mesleğini sürdüren atılgan, son dönemlerde el işçiliği çocuk sandalyeleri ile masaları, cami süslemeleri, merdiven korkulukları gibi özel işlemelerini de özenle yapıyoruz.” dedi.
“oĞlumla beraber çaliŞmanin gurunu yaŞiyoruz”
oğluna küçük yaşlarda marangozluk mesleğini öğretip yanına aldığını anlatan kılıç, 10 yıldır oğluyla alın teri döktüğünü anlattı. mesleğini sevdiğinden bahseden kılıç, şöyle konuştu: "35 yıldır usta olarak aynı dükkânda mesleğimi sürdürüyorum. aksaray”da mesleğe rağbet daha fazlaydı. mesleğe ilgi gün geçtikçe azalıyor." dedi.
aksaray”in İlk ustalarindan
İş yerinde ekmek tahtası, kazma ve kürek sapı, sandalye, oklava, divan gibi çeşitli ürünler ürettiklerini vurgulayan kılıç, yaş ağacı kurutarak ürünlerini şekillendirdiğini belirtti. aksaray”ın ilk ustalarından olduğunu söyleyen kılıç , "oğlumla çalışmaktan mutluyum. güzel bir duygu. oğlumla gurur duyuyorum. aile olarak geçimimizi tahtadan sağlıyoruz. geçinip gidiyoruz" dedi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası