banner
Siyaset

Ağır, gazetecilerin sorularını yanıtladı

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Basın Buluşmaları’ toplantısına konuk olan İYİ Parti İl Başkanı Ömer Faruk Ağır, en geniş teşkilata sahip olduklarını vurgulayarak, Aksaray’da ana muhalefet partisinin İYİ Parti..

Ağır, gazetecilerin  sorularını yanıtladı
banner

68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Basın Buluşmaları’ toplantısına konuk olan İYİ Parti İl Başkanı Ömer Faruk Ağır, en geniş teşkilata sahip olduklarını vurgulayarak, Aksaray’da ana muhalefet partisinin İYİ Parti olduğunu söyledi.

Partisinin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Ağır, göreve gelir gelmez üye çalışmaları ile her yere ulaşarak, Aksaray’da en geniş teşkilatlanmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Aksaray’ın söz verilip yapılmayan sorunlarının olduğunu söyleyen Ağır, “Tarımsal sulamadan, şehir içme suyuna, havaalanından demiryoluna kadar söz verilen ve Aksaray için ihtiyaç duyulan yatırımlar iktidar tarafından bu güne kadar yapılamadı. Bizim iktidarımızda tüm sorunlar çözüme kavuşturulacak” şeklinde konuştu.

KONUT PROJESİNİ ELEŞTİRDİ

Ağır, sosyal konut projeleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Aksaray’ın konut açığına karşılık bin 12 konutun yapılacağı projenin beklentiyi karşılamadığını söyleyen Ağır, 2019 yılında müracaat alınan projenin tamamlanmadığını da hatırlatarak “İhtiyacı olanların umutlarıyla oynadılar” dedi.

TOKİ aracılığı ile yapılacak olan konutlarda Aksaray için beklentilerinin 10 bin civarında olduğunu söyleyen Ağır, kent merkezi için belirlenen 200 adedin müteahhitler tarafından rahatlıkla karşılanabilecek bir sayı olduğunu belirterek “Bizim beklentilerimiz 10 bin civarındaydı, beklentimizi karşılayan bir açıklama olmadı. Dar gelirli ailelerimizin umutlarını, ümitlerini yine suya düşürdüler. 230 bin nüfuslu bir ilin merkezine 200 adet konut verilmesi gerçekten komik bir durum. Müteahhittin yapabileceği potansiyelde bir sayıyı devletin açıklaması ayıp ve utanç verici” diye konuştu.

Banka kuyrukları ve ödeme sistemini de eleştiren Ağır, “İYİ Parti iktidarında bu tür yükler altında halkımız ezdirilmeyecek. Bizim yönetimimizde bu tür konular halk arasında konuşulmayacak bile. Konut sorununu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik projelerimizin üzerinde şimdiden çalışmaya başladık. Hükümetin yaptığı gibi hem TOKİ taksiti ödetip hem de kira ödetmeyeceğiz. Bu ağır yükü halkımızın omuzlarına yüklemeyeceğiz. Artış gösteren enflasyon karşısında halkımızın parasını güvence altına alıp, en doğal hakları olan barınma haklarını onlara teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası