banner
Gündem

​“Aksaray Kitap Parkı” çocuklarla buluşuyor

aksaray”ın yeni yüzü “aksaray kitap parkı” çocuklarla buluşmaya başladı. kitap evinin sahibi sümeyye bulat koçyiğit, kitap parkı hakkında bilgiler verdi. aksaray”ın yeni yüzü “aksaray kitap parkı” çocuklarla buluşmaya başladı. kitap..

​“Aksaray Kitap Parkı” çocuklarla buluşuyor
banner

aksaray”ın yeni yüzü “aksaray kitap parkı” çocuklarla buluşmaya başladı. kitap evinin sahibi sümeyye bulat koçyiğit, kitap parkı hakkında bilgiler verdi.

aksaray”ın yeni yüzü “aksaray kitap parkı” çocuklarla buluşmaya başladı. kitap evinin sahibi sümeyye bulat koçyiğit, kitap parkı hakkında bilgiler verdi.
çocuk gelişimi mezunu olan ve eğitimini çocuğun gelişimini takip etme üzerine almış bir çocuk annesi 30 yaşındaki genç kadın girişimci sümeyye bulat koçyiğit, “yaklaşık dört sene devlet memurluğu yaptım daha sonra çocuk iznine ayrıldım ve bu süre zarfında bir cesaretle özel sektöre atılım yapma kararı aldım. çocuk gelişimi mezunuyum benim mesleğim çocuğun gelişimini takip etme üzerine. kendi mesleğimi yapmak istedim ve böyle bir yer açtık.” dedi.
aksaray”ın yerleşik insanlarının dışında kültürel olarak da çok değişik bir yer olduğunu ifade eden koçyiğit, “aslen Şereflikoçhisarlıyım buraya yakın aynı zamanda da ilk atama yerim aksaray, bildiğim bir yer olduğu için burayı tercih ettik. aksaray”da çok çeşitli insanlar var. burası küçük bir şehir ancak doğuyu batıya bağlayan bir şehir bu yüzden çok farklı insan ile karşılaşmak mümkün.” şeklinde konuştu.
“çocuklarimiza dİnlemeyİ ve hayal gÜçlerİnİ zengİnleŞtİrmeyİ hedeflİyoruz”
bu tarz kitap evlerinin yeni gelişmeye başladığını daha çok İstanbul İzmir gibi şehirlerde bilindiğini vurgulayan koçyiğit, “biz İstanbul multibemin bir bayiliğini aldık. onların bu tarz kitap evleri çok fazla multibem de atölye tarzında etkinlikleri oluyor. biz bunun yanında oyun alanları ekledik. oyun alanı olduğu için insanlara kreş gibi geliyor ancak biz kreş hizmetinden ziyade kitap okuyarak çocuklarımıza dinlemeyi ve hayal güçlerini zenginleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
okuma oranı az bir ülkeyiz ancak bazen sevindiğim anlar oluyor diyen sümeyye bulat koçyiğit, sözlerine şu şekilde devam etti: “duyup merak edip gelenler oluyor 18 aylık kitaplara ilgi duyanlar oluyor. İkizler gelmişti bir gün kitaplara giden basamakları çıkıp bir kitap seçtiler ve okudular bu gibi durumlar umut vaat ediyor. ve bu tarz çocukların sayısı da az değil. kitapların İngilizce çevirileri var, çocuk kitaplarının yanında değerler eğitimi kitapları var, seçilmiş kitaplar var. çocukların yaşına uygun bütün kitapevlerinin kitabı var.”
“tanitim açisindan bİraz daha uĞraŞmamiz gerekİyor”
kitap evinin okula giden, gitmeyen çocuklar için alternatif bir alan olduğunu belirten koçyiğit, “tanıtım açısında biraz daha uğraşmamız gerekiyor. burayı kreş olarak düşünüyorlar. çocuklarını öğleye kadar akşama kadar bırakabilecekleri bir yer olarak düşünüyorlar bu açıdan kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor. daha küçük yaş çocuklar için düşünülmüştü ancak daha sonra büyük çocuklarımızın da böyle bir alana ihtiyaçları olduğuna kanaat getirdik talepler de su doğrultuda oldu. kitaplarımız 0 yaşa da var 2-6 yaşada atölyelerimiz genellikle 2-6 yaşa uygun olacak.” dedi.
atölyeler çocuğun gelişimini uygun olacak ancak çocuk bunu fark etmeyecek diye vurgulayan koçyiğit, “dokunarak, oynayarak, dinleyerek yapacak bunu. suyla, çamurla oynarken öğrenecek örneğin suya bir damla boya düştüğünde boyanın yayıldığını öğrenecek. kısıtlanmış hayal güçlerini burada aşacaklar. atölye süresi boyunca farkındalıkları artacak. rahatlamalarını sağlayacağız. evde sınırlandırıldığı ne varsa burada onu aşacaklar.” şeklinde konuştu.
aksaray”dan beklentisinin önyargılardan kurtulmaları olduğunu dile getiren koçyiğit, “kitap okunurken dinlemez, nasıl öğrenecek gibi önyargılar var. aileler çocuklarının hemen öğrenmelerini istiyor ancak öğrenmek için zaman gerekli kitap hem kelime haznelerini hem de hayal güçlerini geliştirecek. devamlılıkla bu daha iyiye gidecek. kitaba verilen para gereksiz değildir bu önyargıdan kurtulmak lazım. randevu sistemi gibi olacak aileler bize haber verecek gelecekleri zamanı bizde ona göre atölye hazırlayacağız. saatlerimizi belirledik ona göre gelebilecekler. fiyat olarak şu an 25 tl belirledik ancak materyale, atölyeye göre değişebilir bu.” dedi. foto-haber: dilara arslangedİklİ
  

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası