banner
Spor

Aksaray spor alanında Anadolu’nun parlayan yıldızı oldu

aksaray İl gençlik ve spor müdürlüğü ocak ve haziran ayında ki organizasyonlarda 24 farklı branşta yer alan yaklaşık 10 binin üzerinde sporcuyu ağırlayarak, ihlara vadisi, somuncu baba ile tarihi yerlerini..

Aksaray spor alanında Anadolu’nun  parlayan yıldızı oldu
banner

aksaray İl gençlik ve spor müdürlüğü ocak ve haziran ayında ki organizasyonlarda 24 farklı branşta yer alan yaklaşık 10 binin üzerinde sporcuyu ağırlayarak, ihlara vadisi, somuncu baba ile tarihi yerlerini de gezdirerek şehrimizi tanıtıyor.

aksaray İl gençlik ve spor müdürü aslan yıldız, aksaray egemen gazetesine yaptıkları faaliyetler hakkında detaylı bilgiler verdi. sportif faaliyetlerin devam ettiğini aktaran yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “gençlik merkezimizde de gençlerimize yönelik iftar programları düzenliyoruz. bu programa genel müdür yardımcımız ile daire başkanımız da katıldılar. bunun yanında yurtlarımızda her gün ramazan programlarımız sürüyor. sportif faaliyet olarak özellikle tüm branşlarda antrenmanlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. merkez spor salonunun da açılması ile tesislerimizde çalışmalarımız sürüyor.”

aksaray”da ocak ayı ile haziran ayı arasında 24 farklı branşta yer alan sporcuları ağırlayacaklarını belirten aslan yıldız, “okul sporlarını ve anadolu yıldızlar ligini şu anda yoğun şekilde organize ediyoruz. geçen hafta voleybol yıldız kızlar okul sporları türkiye birinciliği müsabakalarına ev sahipliği yaptık. basketbolda gençler yarı final müsabakaları devam ediyor. anadolu yıldızlar ligi karate müsabakaları başladı. her hafta bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. aksaray”ı sporda cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. İlimize gelen 500 ile 600 kişilik kafileler 24 farklı branşta yer alan yaklaşık 10 binin üzerinde sporcu ile öğrenciyi şehrimizde misafir ediyoruz. buraya gelen sporcuları ve öğrencileri ihlara vadisi, somuncu baba gibi şehrimizin tarihi yerlerini gezdirerek tanıtıyoruz. haziran ayı sonrasında ise ulusal ve uluslararası büyük organizasyonları aksaray”a kazandırmak adına girişimlerde bulunuyoruz. yaz spor okullarında şimdiden hazırlıklarımız başladı. Şehrimizde branş sayılarımızı arttırarak, ilçelerimizle birlikte şehir genelinde spor faaliyetlerini hayata geçireceğiz. ‘yüzme bilmeyen kalmasın” projemizde şu anda sürüyor. bu projeye okullarımızdan yoğun bir katılım var. sportif yetenek taramamıza, köylerdeki çocuklarımızla birlikte devam ediyoruz. toplamda 21 bin öğrencimize tarama yapacağız. gençlik ve spor İl müdürlüğü olarak en yoğun dönemdeyiz. bütün alanlarımızla birlikte aksaray”da çocuk ve gençlerimize hem spor alışkanlığı kazandırmak istiyoruz hem de onlara yurtlarda hizmet etmek adına gayret gösteriyoruz” dedi.

 

paralİmpİk oyunlar Şehrİ  cazİbe merkezİ halİne getİrdİ

aksaray”da ocak ayından itibaren özel sporcularımız başta olmak üzere, görme engelliler milli takımları, İşitme engelli milli takımları ve ragbi erkekler milli takımı şehrimizde idmanlarını yaptı. bu takımlar avrupa ve dünya Şampiyonluklarına aksaray”da hazırlanıyorlar. gittikleri ülkelerde çok güzel sonuçlar elde ediyorlar. bizim en büyük hedeflerimizden biri merkez spor salonunun yapılması ile paralimpik oyunlar hazırlık merkezimizin burada olması şehrimizi bu anlamda bir cazibe merkezi haline getiriyor. bütün milli takımlarımız şu anda burada kamp yapmak için sırada bekliyorlar. bizde onlara imkânlar ölçüsünde destek oluyoruz. onlar geldiğinde de buradaki tüm imkânlardan yararlanabiliyorlar. bizde İl müdürlüğü olarak bütün tedbirleri alarak, bu sporcularımız kamp dönemlerini başarılı şekilde geçirmeleri adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

 

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası