banner
Gündem

Aksaray’da ‘Bağ bozumu ve Uçurtma Festivali’ heyecanı

aksaray, tarİhİnde İlk kez bÖyle bİr festİvale ev sahİplİĞİ yapacak aksaray belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan bağ bozumu ve uçurtma festivali çeşitli etkinlerle kutlanacak. aksaray”ın üzümüyle meşhur kargın..

Aksaray’da ‘Bağ bozumu ve Uçurtma Festivali’ heyecanı
banner

aksaray, tarİhİnde İlk kez bÖyle bİr festİvale ev sahİplİĞİ yapacak aksaray belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan bağ bozumu ve uçurtma festivali çeşitli etkinlerle kutlanacak.
aksaray”ın üzümüyle meşhur kargın köyünde düzenlenecek olan bağ bozumu ve uçurtma festivalinde katılımcılar doyasıya eğlenecek. kargın köyü merkezinde 2 ekim cumartesi günü saat 11.00″da başlayacak olan festival, 18.00″a kadar sürecek. festivalde mehteran gösterileri, çocuk oyun şenlikleri, uçurtma şenliği, sinema etkinliği ve mahalli sanatçıların katılımı ile konserler gerçekleşecek. ayrıca festivale helvadere beldesi, karaören, karataş, akhisar, yuva, yenipınar, yaprakhisar, uzunkaya, elmacık, koçpınar ve gözlükuyu köyü gibi köylerden de katılım olacak.
temsİlİ olarak yilin İlk ÜzÜm
hasadi yapilmiŞ olacak
festivalin anısına kargın köyünde bağlardan üzümler kesilerek temsili olarak yılın ilk üzüm hasadı yapılmış olacak. festivalde köy merkezinde en iyi üzüm pekmezi yarışması da düzenlenecek. 1″inciye tam, 2″nciye yarım, 3″üncü ise çeyrek altın ile ödüllendirilecek. mansiyon ödülü alanlara çeşitli hediyeler dağıtılacak.
‘İlk kez baĞbozumu
festİvalİ dÜzenlİyoruz”
aksaray”ın üzümünün kalitesinin tescillenmesi adına organize edilen festivalde uçurtma şenliği ile gökyüzü semaları rengârenk uçurtmalarla süslenecek. aksaray tarihinde ilk kez böyle bir festivale ev sahipliği yapacaklarını açıklayan belediye başkanı evren dinçer, “hasandağı yöremizin kendine has iklimi ve coğrafi konumu itibari ile burada yüzyıllardır üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. biz burada organik üzüm yetiştirildiğinin tescillenmesi için ilk kez bağbozumu festivali düzenliyoruz. İlkini düzenlediğimiz bağ bozumu ve uçurtma festivalini geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. 2 ekim cumartesi günü kargın köyünde saat 11.00″da başlayacak olan festivalimize tüm halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası