banner
Esnaf

​Aksaray’da tespihe ilgi her geçen yıl artıyor

aksaray”da 30 yıldır tespih satışı yapan zincirli mustafa, tespihin kültürel bir boyutu olduğunu ve çok tercih edilen bir aksesuar olduğunu ifade etti.  aksaray”da 30 yıldır tespih satışı yapan zincirli mustafa,..

​Aksaray’da tespihe ilgi  her geçen yıl artıyor
banner

aksaray”da 30 yıldır tespih satışı yapan zincirli mustafa, tespihin kültürel bir boyutu olduğunu ve çok tercih edilen bir aksesuar olduğunu ifade etti. 

aksaray”da 30 yıldır tespih satışı yapan zincirli mustafa, tespihin kültürel bir boyutu olduğunu ve çok tercih edilen bir aksesuar olduğunu ifade etti. koleksiyoncuların vazgeçilmezi tespihde sınır olmadığını ifade eden zincirli mustafa , “geçmişten bu zamana tespih bizim kültürümüz için çok önemli bir miras olmuştur. belki eskisi kadar tespih herkesin elinde değil; ama bir çok yitip giden kültürümüze göre hala yaşamını sürdürüyor. sadece bir aksesuar olarak değil, koleksiyon olarak da tercih edilen tespih türlerin en zengin çeşidini işletmemizde bulunduruyoruz.”dedi.
aksaraylıların 12 ay tespih tutkunu olduğunu belirten zincirli mustafa; “daha çok kehribar ve mercan tespihlere ilgi var. tespih aksaray”da bir kültürdür. tespih bir nevi  de el sporudur. eli ve damarlarımızı çalıştırıyor. avrupa”da doktora gidince eli çalıştırmak için 3 tane küçük top veriyor onla eli çalıştırıyorlar.bizde ise tespih ile bu işi  kısa sürede hallediyoruz. aksaray”da tespihe ilgi alaka her geçen gün artıyor. tespih bir araba gibidir.İşçilik ve yılınmış olması etkiliyor.kaliteli bir tespih 2 bin liradan başlayıp 40 bin liraya kadar çıkıyor. orijinal tespihlerde boya değil, gerçek doğanın renkleri kullanılıyor. fosilden oluşanlar yakut, oltu taşı gibi madenlerden üretilen rengini malzemesinden alıyor. fildişinden üretilen tespihler olduğu gibi, son zamanların favorisi "osmanlı sıkma" kehribarlar. kakma, oyma , kaplama gibi süsleme sanatlarıyla, ustaların maharetli ellerinden geçen tespihler, koleksiyoncuların da vazgeçilmezi haline geldi. foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası