banner
Röportaj

Aksaray’ın Kültür Evi

Medeniyetler diyarıdır aksaray her köşesinde bambaşkadır saklı bahçeleri. aksaray olmak zordur, aksaray olmak osmanlı olmaktır, selçuklu olmaktır, İlhanlı olmaktır, danişmentli olmaktır, karamanoğulları olmaktır. tarihe tanıklık etmektir 10 bin yıllık tarihi..

Aksaray’ın Kültür Evi
banner

Medeniyetler diyarıdır aksaray her köşesinde bambaşkadır saklı bahçeleri. aksaray olmak zordur, aksaray olmak osmanlı olmaktır, selçuklu olmaktır, İlhanlı olmaktır, danişmentli olmaktır, karamanoğulları olmaktır. tarihe tanıklık etmektir 10 bin yıllık tarihi olan aksaray anadolu”yu adeta karış karış  yeniden yazmaktır.

aksarayımızın ilk vilayetliği (1920-1933) yıllarına rastlamaktadır. bu konağın 1927 yılında inşasına başlanmış ve 1930 yılında tamamlanmıştır. vali konağı olarak inşa edilen yapı cumhuriyetin ilk yıllarının karakteristik mimari özelliğini taşımaktadır. konağın günümüzde şehir merkezine yakın bir mesafede olması en önemli özelliklerinden birisidir. bir ara sanat evi olarak da kullanılan binanın, 2007 yılında aksaray kültür evi olarak ziyaretçilerini kabul etmeye başlamasının en belirgin sebebi şehir merkezine yakın bir konumda olması ve binanın tarihi yapısının bozulmamasıdır.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası