banner
Gündem

Aksaray’ın sahip olduğu potansiyel ve marka değerini araştırıldı

akademİsyenlerİn gÖzÜnden aksaray 16-18 eylül tarihleri arasında gerçekleşen 6. uluslararası emi girişimcilik ve sosyal bilimler kongresi “aksaray İli marka değeri araştırması” konulu panel aksaray belediyesi ev sahipliğinde aksaray gençlik ve..

Aksaray’ın sahip olduğu potansiyel  ve marka değerini araştırıldı
banner

akademİsyenlerİn gÖzÜnden aksaray

16-18 eylül tarihleri arasında gerçekleşen 6. uluslararası emi girişimcilik ve sosyal bilimler kongresi “aksaray İli marka değeri araştırması” konulu panel aksaray belediyesi ev sahipliğinde aksaray gençlik ve bilim merkezi konferans salonunda gerçekleşti. akademisyenler, panelde aksaray”ın marka değerleri konusunda yaptıkları araştırma sonucunu değerlendirdiler.
aksaray belediyesi gençlik ve bilim merkezinde gerçekleşen “aksaray İli marka değeri araştırması” konulu panelin moderatörlüğü prof. dr. himmet karadal üstlenirken konuşmacı olarak doç. dr. İnci erdoğan tarakçı, doç. dr. yavuz akçi katıldı.
panelistler, aksaray”ın her yönüyle sahip olduğu ve açığa çıkması gereken marka değeri, marka imajının neler olabileceğini sunum eşliğinde anlattılar. Şehrin sahip olduğu kültür, tarihi miras, doğal güzellikleri, eğitim, spor, yatırım ve yerleşim gibi tüm bileşenlerin şehir markasının oluşturulmasında etkili olduğunu ve aksaray”ın en güçlü taraflarının marka değeri olabileceğini belirttiler.
“aksaray İli marka değeri araştırması” konulu panele milletvekili cengiz aydoğdu, belediye başkanı dr. evren dinçer, kurum müdürlüleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meslek odaları ve davetli akademisyenler dinleyici olarak katıldı.
milletvekili cengiz aydoğdu, kentlerin tarihi kimliği, doğal güzellikleri ile diğer illerden farkının ortaya çıktığını anlattı. Ülkemizde şehirlerin markalaşmasından daha ziyade şehir kurmanın daha öncelik olduğunu söyleyen milletvekili aydoğdu, “Şehirlerimiz kültürleriyle içinde yaşayan insanlarla bir bütündür. biz öncelikle ecdadımız nasıl şehir kurmuş onu bilmemiz gerekiyor. Şuan burada aksaray için ne yapabiliriz bunu konuşuyoruz. bizim şehrimizin mayasında selçuklu var, osmanlı var. ve biz ilerde büyük şehir olacağız. sahip olduğu değerleriyle turizm şehri olacağız. gelecekte şehir kimliğimizde somuncu baba var, yunus emre var diyebiliyorsak dünyaya emsal teşkil eden şehri imar etmiş oluruz. yani geçmiş ile geleceği bütünleştirebiliyorsak marka değeri, konum, kimlik, imaj, sembol ve sloganı tamamlamış oluruz” dedi.
belediye başkanı dr. evren dinçer ise, panel ile ilgili yaptığı değerlendirme konuşmasında aksaray”ın her yönüyle değerlendirildiğinde aksaray”ın güçlü yanlarını ve geleceğe dair yapılacak çalışmalarda bilimsel verilerin önemli bir yol gösterici olduğunu işaret etti. başkan dinçer konuşmasının devamında “aksaray belediyesi olarak şehrimizin markalaşması için çalışıyor, projelerimizi bu hedef doğrultusunda hayata geçiriyoruz. aksaray”ımızın marka değeri ile ilgili analiz ve araştırma yapan öğretim görevlisi akademisyen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimiz ile ilgili daha öncede benzer çalışmalar yapıldı ve bilimsel veriler ortaya konuldu. biz bütün verileri bir bütün olarak değerlendiriyor, şehrin paydaşları ile ortak bir noktada buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.
milletvekili cengiz aydoğdu ve belediye başkanı dr. evren dinçer, çalışmalarıyla panele katkı sunan akademisyenlere teşekkür plaketi verdi.  (haber bülteni)
 
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası