banner
Siyaset

Altınsoy; ‘Her zaman halkımızın yanındayız’

ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, katma değer vergisi (kdv) indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın her zaman çiftçisinin, esnafının ve vatandaşının yanında olduğunu söyleyen altınsoy,..

Altınsoy; ‘Her zaman  halkımızın yanındayız’
banner

ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, katma değer vergisi (kdv) indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan”ın her zaman çiftçisinin, esnafının ve vatandaşının yanında olduğunu söyleyen altınsoy, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan sosyal desteklere kadar her alanda insanların refah düzeyini cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkarttıklarını belirtti.

altınsoy; “sadece yatırım yapmakla kalmadık, siyasi, diplomatik, askeri, dış ticaret etki alanımızı ülkemizin kalkınma hedeflerini destekleyecek şekilde güçlendirdik, tahkim ettik. Ülkemizi bölgesinin lideri, dünyanın sözü dinlenen ülkeleri grubuna çıkarttık. bunun için diyoruz ki, günlük sıkıntılarımızı konuşurken, dertlenirken, türkiye”nin mevcut kazanımlarını hangi badirelerden geçerek elde ettiğini hatırımızdan çıkartmamalıyız. Ülkemizin vakti ve enerjisi yıllarca vesayet güçleri üzerinden milli irade hiçe sayılarak, demokrasi kâğıt üzerinde bırakılarak, siyasetin altı boşaltılarak heba edilmiştir” dedi.

gıda ürünlerinde kdv tutarını ilk etapta yüzde 8″den yüzde 1″e düşürüldüğünü dile getiren altınsoy; “bu indirim 14 Şubat”tan itibaren et, süt yumurta tahıl gibi birçok üründe uygulanmaya başlanmıştır. deterjan, bebek bezi gibi ürünlerin kdv”sini yüzde 18″den yüzde 8″e indirme kararı aldık. ayrıca yeme içme hizmetlerinde kdv tutarını yüzde 8 olarak belirliyoruz. satın alınan konut, nerede olursa olsun metrekaresine göre değişen aynı kademeli kdv uygulanacaktır. net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda kdv yüzde 8″dir. aşan kısmı için yüzde 18 kdv uygulanacaktır. arsa ve arazilerin kdv oranını da yüzde 18″e indirerek inşaat finansman yükünü azaltıyoruz. yatırım teşvik belgesi kapsamındaki işlerin turizm yatırımlarını da buna dâhil ediyoruz. tıbbi cihazların kdv”sini yüzde 18″den yüzde 8″e indiriyoruz. süt toplama tankları gibi kimi ürünlerdeki kdv”yi yüzde 8″e indiriyoruz. oto galericilerin araç alım-satımdan elde ettiği gibi yat, tekne gibi yüzde 1 olan kdv oranını yüzde 18″e çıkartıyoruz. bu kararların alınmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanımız erdoğan”a ve emeği herkese teşekkür ediyorum. müjde niteliğindeki kararlar aziz milletimize hayırlı olsun” diye konuştu. (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası