banner
Gündem

​Altınsoy: ‘Yurt dışında oy verme işlemi başladı’

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, yurtdışındaki vatandaşların havalimanlarında oy kullanma işlemleri 7 haziran tarihi itibariyle başladığını belirtti. ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, yurtdışındaki vatandaşların havalimanlarında oy kullanma işlemleri..

​Altınsoy: ‘Yurt dışında oy verme işlemi başladı’
banner

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, yurtdışındaki vatandaşların havalimanlarında oy kullanma işlemleri 7 haziran tarihi itibariyle başladığını belirtti. ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, yurtdışındaki vatandaşların havalimanlarında oy kullanma işlemleri 7 haziran tarihi itibariyle başladığını belirtti.
başkan altınsoy, yüksek seçim kurulu”nun (ysk), cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi”ne ilişkin 327, 330, 333 ve 334 sayılı kararları resmi gazete”nin mükerrer sayısında yayımlandığını belirterek, “24 haziran seçimlerinde gümrük kapılarında görev yapacak geçici gümrük kapısı seçim kurulları ve sandık kurullarının görev ve yetkileri ile buralarda oy verme işlemlerine ilişkin ysk kararına göre, yurtdışı seçmen kütüğü”ne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemleri 7 haziran perşembe itibariyle başlamış olup, 24 haziran pazar günü saat 17.00″de sona erecek.60 ülke ve 123 temsilcilikte sandık kurulacak, yurt dışında oy verme saatleri 09.00-21.00 olarak uygulanacaktır.”dedi.
İl başkanı altınsoy, ayrıca oy kullanmak için havalimanına gidecek vatandaşların gidiş dönüş işlemlerine yardımcı olacaklarını ifade edip, “havalimanlarında oy kullanacak vatandaşlarımız, zaman kaybetmeden İl başkanlığımıza başvurabilirler.”dedi.
seçmen bİlgİ kaĞitlari muhtarliklarda”
ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, 24 haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde kullanılacak olan seçmen bilgi kâğıtlarının da muhtarlıklara geldiğini duyurdu.
başkan altınsoy, “24 haziran”da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ile ilgili seçmen bilgi kâğıtlarının dağıtımı muhtarlıklarımızda başlamıştır.Ülkenin kaderini etkileyecek kritik oylama öncesi tüm seçmenlerin seçmen bilgi kağıtlarını muhtarlıklarımızdan temin etmesi gerekmektedir” dedi.
24 haziran seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların her hangi bir aksaklık yaşamaması için bu evrakları almasını isteyen başkan altınsoy, “vatandaşlarımız hangi okulda, hangi sandıkta oy kullanacağı bu evraklardan ve ysk sistemlerinden öğrenebilirler.
bu duygu ve düşüncelerle 24 haziran”da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi. (haber merkezi)
 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası