banner
Eğitim

ASÜ, THE Listesine bir üst banttan girdi

Times Higher Education (THE), Fiziksel Bilimler alanında, 2023 yılı ‘Bilim Alanları Dünya Üniversite Sıralaması’nı yayımladı. Geçen yıl listede 1001+ puan aralığında yer alan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bu yıl skorunu bir..

ASÜ, THE Listesine bir üst banttan girdi
banner

Times Higher Education (THE), Fiziksel Bilimler alanında, 2023 yılı ‘Bilim Alanları Dünya Üniversite Sıralaması’nı yayımladı. Geçen yıl listede 1001+ puan aralığında yer alan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), bu yıl skorunu bir bant geliştirdi ve listeye 801-1000 puan aralığında girme başarısı gösterdi.

Tarafsız ve objektif veriler üzerinden üniversiteleri sıralayan ve İngiltere merkezli faaliyet göstere THE, belirli aralıklarla yükseköğretim kurumlarının performanslarını sıralıyor ve hazırladığı raporu kamuoyu ile paylaşıyor. Kısa süre önce kurum tarafından, fizik, kimya, matematik, istatistik ve yer bilimleri alanlarını kapsayan Fiziksel Bilimlerle ilgili dünya üniversite sıralaması yayımlandı. ASÜ, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listede yer alma başarısı gösterdi. Akademik performans bakımından istikrarlı şekilde büyüyen ASÜ, bu yıl listede bir bant yukarıda yer aldı ve 801-1000 puan aralığına yerleşti. ASÜ, Türkiye’den sıralamaya girebilen 41 üniversiteden birisi oldu ve ilk 10 içinde yer aldı. Yükseköğretim Kurumları Derecelendirme Kuruluşu olan THE, üniversiteleri, öğretim, araştırma, alıntılar, uluslararası görünüm ve endüstri geliri ana başlıkları ile bu başlıklarla ilintili 13 alt gösterge üzerinden değerlendirerek sıralama yapıyor.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, hemen her yıl farklı kuruluşların akademik performans sıralamalarında yer aldıklarını ve başarı ivmesindeki artışı bu listelerin de net biçimde gösterdiğini söyledi. Şahin, çalışmalara katkı sunan herkese teşekkür etti. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası