banner
Eğitim

ASÜ’de 28 akademisyen en çok atıf alanlar listesine girdi

aksaray Üniversitesi”nde (asÜ) farklı akademik birimlerde görev yapan 28 akademisyen, türkiye”de en çok atıf yapılan 10 bin akademisyen sıralamasında yer aldı. uluslararası sıralama kuruluşu olan ad scientific index, google scholar..

ASÜ’de 28 akademisyen en çok atıf alanlar listesine girdi
banner

aksaray Üniversitesi”nde (asÜ) farklı akademik birimlerde görev yapan 28 akademisyen, türkiye”de en çok atıf yapılan 10 bin akademisyen sıralamasında yer aldı. uluslararası sıralama kuruluşu olan ad scientific index, google scholar açık profillerine göre hazırladığı “türkiye”de en çok atıf alan 10 bin bilim İnsanı sıralaması 2022” listesini kamuoyu ile paylaştı.
28 akademisyeni ile listede yer alan asÜ, 199 türk Üniversitesi genel sıralamasında 74″üncü, devlet üniversiteleri genel sıralamasında 54″üncü ve 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 26″ncı oldu. ad scientific index listeyi hazırlarken, 256 bilim alanında üstün başarı gösteren bilim insanlarını h-index, i10 index, atıf sayısı gibi temel veriler ve üretkenlik katsayılarına göre sıralıyor.
 ‘bİlİme katki sunmaya
 devam edecekler”
listede yer alan asÜ”lü akademisyenler, h-index sıralamasına göre şöyle: talat baran, murat kaya, ayfer menteş, engin deligöz, yavuz selim çakmak, fatih algı, mehmet odabaşı, yusuf yakar, mustafa işık, hidayet metin erdoğan, naim uzun, sedef canbazoğlu bilici, tuncay tunç, Ümit morsünbül, hacı Özışık, berkant kayan, hacı murat yılmaz, Özgül keleş, ayhan sarıtaş, lalehan akyüz, alptekin karagöz, mustafa yiğit, tolga taner, sinan İnci, erkut yılmaz, can ateş, ahmet çakıroğlu ve İbrahim bakırtaş.
atıflar ve h-indexlerin üniversitelerin ve bilim insanlarının üretkenliğini gösteren parametreler olduğunu dile getiren rektör prof. dr. yusuf Şahin, performanslarıyla asÜ”nün akademik yükselişine katkı sunan tüm akademisyenleri tebrik etti. Şahin, üniversite olarak, toplumsal katkı öncelikli bilim üretmeye devam edeceklerini belirtti.
çalışma kapsamında 212 ülkede bulunan 14 bin 110 üniversitedeki 712 bin akademisyen değerlendirildi.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası