banner
Gündem

Belediyeden soba uyarısı!

aksaray belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte soba ve kombilerden sızan karbonmonoksit gazından oluşabilecek zehirlenmelere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. türkiye”de her yıl çok sayıda insanın soba ve kombilerden sızan karbonmonoksit gazından..

Belediyeden soba uyarısı!
banner

aksaray belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte soba ve kombilerden sızan karbonmonoksit gazından oluşabilecek zehirlenmelere karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
türkiye”de her yıl çok sayıda insanın soba ve kombilerden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği ve bu tür olayların yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan aksaray belediyesi, zehirlenme vakalarına karşı vatandaşları duyarlı olmaları için uyardı.
aksaray belediye başkanı evren dinçer, soba ve kalorifer bacalarının düzenli olarak temizlenmesi, özellikle soba kullanan vatandaşların bacadan sızan gazlar nedeniyle yaşanabilecek facialara karşı önlem alınması gerektiğini söyledi.
dinçer, “Ülkemizde her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda yanlış kullanım ve ihmal yüzünden; soba, şofben, kombi zehirlenmeleri tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. baca temizliği düzenli olarak yapılmayan kombiler ve özellikle sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle maalesef ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi ilimizde de zaman zaman zehirlenme vakaları yaşanmaktadır. bu nedenle tüm vatandaşlarımıza bu konuda hassasiyet göstermesi olumsuz bir durumla karşılaşmamak için gerekli tedbirleri alması gerekiyor. ayda en az 2 defa soba bacası ve diğer bacaların temizliğinin mutlaka yapılması, özellikle sobadan çıkan zehirlenmeleri önlemek için yatmadan önce sobanın söndüğünden emin olmaları hayati önem arz etmektedir” dedi. (haber merkezi)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası