banner
Gündem

‘Biz mahallenin yanan ışıklarıyız’

eskilerde mahallelinin dertlerini dinleyen ve sorunlarına çare bulmaya çalışan ablaları ya da ağabeyleri olurdu. genellikle bu kişiler de mahallenin bakkalları olurdu. aratol İstiklal”de mahallenin sevilen yüzü İnci market, eskiden olduğu..

‘Biz mahallenin yanan ışıklarıyız’
banner

eskilerde mahallelinin dertlerini dinleyen ve sorunlarına çare bulmaya çalışan ablaları ya da ağabeyleri olurdu. genellikle bu kişiler de mahallenin bakkalları olurdu. aratol İstiklal”de mahallenin sevilen yüzü İnci market, eskiden olduğu gibi bugünde mahallenin dertlerine ortak olması nedeniyle mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılanıyor.
mustafa kırkıl, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu bölgede ailesi ile birlikte işlettiği markette öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet veriyor.
‘bİzde samİmİyet
ve muhabbet var”
İşletmesinin, mahallenin yanan ışığı olduğunu ifade eden kırkıl; “bakkal bizim öz kültürümüzün bir uzantısı, bir parçası. mahallenizde bakkal, eski tabirle bir dükkân varsa, orada ışık vardır, muhabbet vardır. biz de bu düsturla hizmet veriyoruz. bölgemizde ikamet edenler ağırlıklı olarak üniversite öğrencileri, organize sanayi bölgesinde çalışan yöneticiler, mühendisler ve çalışanlardan oluşuyor. biz burada onların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet veriyoruz. yeri geliyor tost yapıyor, çay ikram ediyoruz. yeri de geliyor onların alışveriş noktasında aradıkları her şeyi bulmalarını sağlıyoruz. temel gıda maddelerinden, temizlik, kişisel bakım ve atıştırmalık mamullere varana kadar geniş bir portföyde hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.
‘penceresİnden bakan bİzİ gÖrÜr”
kırkıl, aksaray”a gelen üniversite öğrencilerinin yaşadığı bölgede adeta bekçilik görevini de üstlendiklerini söyledi. kırkıl, “az önce de söylediğim gibi biz buranın yanan ışığıyız. mahalleli evinin penceresinden baktığı zaman bizim ışığımızı görür, evinde sıkılan gelir çayımızı içer. sağımızı solumuzu kontrol eder, sıkıntılı durumların yaşanmasına engel olmaya çalışırız. Şehrimizin tanıtım elçileri olan öğrencilerimizin, şehrimizden memnun olmalarını sağlamak için elimizden gelen gayreti kendi bölgemizde gösteririz” dedi.
‘bİr nevİ daniŞmanlik
hİzmetİ sunuyoruz”
mahallenin bakkal amcası mustafa kırkıl, danışmanlık hizmeti de sunduklarını belirterek, her konuda mahalle sakinlerine yardımcı olduğunu aktardı. kırkıl, “sıcak bir yüzümüz, samimi bir ortamımız var. ‘selamün aleyküm”, ‘hayırlı işler”, ‘günaydın” girişlerinden sonra başlıyor bizim mesaimiz. sadece işletmemizde bulunan ürün grupları ekseninde ticari faaliyetlerde bulunmuyoruz. burada bir nevi danışmanlık hizmeti de veriyoruz.  kiralık ev arayanlara, adres soranlara, evlerinde tamirat işi olanlara, eksik gedik malzeme, ne ise yardımcı olmaya çalışıyoruz. bu samimiyet de aramızdaki güven ve saygı ortamını oluşturuyor” dedi.  foto-haber: Şeyda coŞar

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası