banner
Siyaset

‘Çiftçilerin sıkıntıları artıyor’

aksaray milletvekili ayhan erel, türkiye büyük millet meclisi (tbmm) genel kurulunda kanun teklifinin görüşmeleri sırasında hükümeti çiftçiye destek vermeye davet etti. çiftçilerin sıkıntılarının artan döviz fiyatları nedeniyle katlandığını vurgulayan erel..

‘Çiftçilerin sıkıntıları artıyor’
banner

aksaray milletvekili ayhan erel, türkiye büyük millet meclisi (tbmm) genel kurulunda kanun teklifinin görüşmeleri sırasında hükümeti çiftçiye destek vermeye davet etti. çiftçilerin sıkıntılarının artan döviz fiyatları nedeniyle katlandığını vurgulayan erel şöyle konuştu: “türkiye şu anda ekonomik anlamda bir yangın yeri. hükûmet bu sene yaşanan kuraklıktan dolayı kuraklıkların derecesine göre çiftçilerimize bir kuraklık desteği vermeyi taahhüt etti. bununla ilgili tarım il müdürlükleri gerekli çalışmaları yaptılar, gerekli hak edişleri düzenlediler ama bugüne kadar çiftçiye bir ödeme yapılmadı.

yine buradan çıkardığımız bir kanunla bugüne kadar desteklerden alınan vergilerin beş yıl geriye dönük olarak çiftçilere ödenmesi yönünde bir karar alındığı hâlde maalesef herhangi bir ödemeler de yapılmadı. yani çiftçiler artık mazot ve gübreden dolayı tarlalarını süremez, ekemez hâle geldiler. bu yapacağınız ödemelerle en azından bir can suyu olacak, bir nefes alacaklar. bize gelen bilgilere göre artık anadolu”da, özellikle İç anadolu”da gübrenin satılmadığı ve stoklandığı yönünde bilgiler var. yine, elek altı buğday dediğimiz kırık buğdayın bile 4 bin 200 ile 4 bin 500 tl arasında satıldığını, böyle giderse ekmeğin 4 ila 5 tl arasında bir fiyatla satılacağı kaçınılmaz hâle gelecektir. dolayısıyla toprak mahsulleri ofisi”nin bir an önce devreye girerek bu değirmenlere buğdayı en ucuz, en ekonomik şekilde vermesi gerekiyor. zira yoksul vatandaşın temel gıdası olan ekmeğe bile ulaşmasında çok büyük sıkıntılar ve engeller yaşanacaktır.” (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası