banner
Eğitim

“Çocuk ve İstismar” başlıklı kitap okuyucuyla buluştu

aksaray Üniversitesi (asÜ) tıp fakültesi dr. Öğretim Üyesi hüseyin erdal ve aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi uzman doktoru mehmet semih demirtaş”ın birlikte hazırladıkları “çocuk ve İstismar” başlıklı kitap okuyucuyla..

“Çocuk ve İstismar” başlıklı kitap okuyucuyla buluştu
banner

aksaray Üniversitesi (asÜ) tıp fakültesi dr. Öğretim Üyesi hüseyin erdal ve aksaray Üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi uzman doktoru mehmet semih demirtaş”ın birlikte hazırladıkları “çocuk ve İstismar” başlıklı kitap okuyucuyla buluştu.

nobel yayınevi tarafından basılan kitap hem akademik hem de sosyal bakımdan çocuk istismarı hususunu detayları ile ele alıyor. konunun tüm dünyayı etkileyen bir sağlık sorunu olduğunu belirten dr. erdal ve dr. demirtaş, istismara maruz kaldığında çocuklarda ciddi yaralanmalar, psikolojik travmalar ve hatta ölümler dahi yaşanabildiğini ve bu nedenle çocuk istismarının tüm insanlığın kanayan ortak yarası olduğunu belirttiler. çocuğa karşı uygulanan şiddetin her türlüsünün fiziksel yaralanma ve sakatlığın ötesinde, çocuğun bilişsel gelişimde gecikmeye, düşük okul performansı göstermesine ve ruhsal sağlık sorunları yaşamasına neden olduğunu dile getiren erdal ve demirtaş, sürecin alkol ve madde kullanımı gibi sağlık açısından riskli davranışlara neden olduğuna dikkat çekti. hazırladıkları kitabın, çocuk istismarı konusunu çok yönlü biçimde ele aldığını anlatan yazarlar, farklı bilim dallarından uzman yazarların da yer aldığı kitapta yalın bir dil kullanıldığına dikkat çektiler.

çocuk ve İstismar isimli kitapta istismarın tanımı, türleri, risk faktörleri, korunma metotları, istismar türlerine göre tedavi yöntemleri gibi konular yer alıyor.  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası