banner
Asayiş

Egzozu yüksek ses çıkaran sürücüye ceza

aksaray”da modifiye ve egzozu yüksek ses çıkaran otomobilin sürücüsüne, 1 bin 2 lira para cezası kesildi, aksaray”da modifiye ve egzozu yüksek ses çıkaran otomobilin sürücüsüne, 1 bin 2 lira para..

Egzozu yüksek ses  çıkaran sürücüye ceza
banner

aksaray”da modifiye ve egzozu yüksek ses çıkaran otomobilin sürücüsüne, 1 bin 2 lira para cezası kesildi,
aksaray”da modifiye ve egzozu yüksek ses çıkaran otomobilin sürücüsüne, 1 bin 2 lira para cezası kesildi, araç da trafikten men edildi. büyükbölcek mahallesi”nde bir otomobilin çevreye rahatsızlık verdiği yönünde gelen ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. ekipler, modifiye otomobili kısa sürede buldu. yapılan incelemede, otomobilin egzozun yüksek ses çıkardığı tespit edildi. polis ekipleri egzozu yüksek ses çıkaran otomobil sürcüsü Ş.a (23)”e işlem yaparak bin 2 lira para cezası kesti. otomobil ise çekilerek trafikten men edildi.
abart egzoz sevdalilarina kÖtÜ haber
aksaray trafik denetleme Şube müdürlüğü ekipleri: "abart egzoz" olarak bilinen yüksek ses çıkaran egzozların, insanlara ve çevreye zarar verdiğini belirterek, bunlara müsamaha göstermeyeceklerini söyledi. ekipler yaz mevsiminin gelmesi ve bu egzozları kullanan sürücülerle mücadele için mevzuat kapsamında daha kalıcı yaptırım kararları aldıklarını belirterek, şunları dile getirdi: "abart egzoz takanlarla ilgili yeni uygulamamız var. bu egzozları kullanan araçları doğrudan trafikte men ederek, otoparklara çekiyoruz. otoparkta, araçlardaki bu sistemleri söktükten sonra, araçların muayenesi yapılı olsa dahi uygunsuzluk nedeniyle yeniden fenni muayeneye sevk ediyoruz."
"İstedİklerİ kadar kumanda taktirsinlar"
sürücülerin, türlü yöntemlerle bu sistemleri gizlemeye çalışsalar da emniyet güçlerinin buna izin vermeyeceğini söyleyen ekipler, şöyle dedi: "bu araçların doğaya saldığı gaz, belki de bir fabrikaya eşittir. çeşit çeşit egzoz sistemleri yapılmış. bunları kullananlar, bizim ekipleri görünce düğmeye basıp egzozu normale çeviriyor. onlar bunu düşünüyorlar ama kusura bakmasınlar biz de başka şeyler düşünüyoruz. onlardan bir adım öndeyiz. İstedikleri kadar kumanda taktırsınlar, düğmeleri gizlesinler, aksaray”da bunların kökü kazınıncaya kadar mücadelemiz devam edecek."
yÜzbİnlerce kİŞİyİ rahatsiz edİyor
bu tarz araçlardan çevredekilerin rahatsız olduğunu vurgulayan ekipler, "bu araçlardan biri bulvarlarda bu egzozlu araçları kullandığı zaman bırakın bir kişiyi, yüz binlerce kişiyi rahatsız ediyor. gece saatlerinde aksaray merkezdeki nüfusun yüzde 90″ı istirahat ediyor. hastası olan, çocuğu olan aileler var. uykusuz olan, yorgun olan insanlar var. bu araç sürücülerine veya sistem takılı olduğu için alamadığımız sürücülere rica ediyoruz. lütfen bu tür sistemler olan araçları kullanmaktan vazgeçsinler. sizin 3,5 dakikalık zevkiniz mi diyeyim, artık nasıl bir duygu bilmiyorum, binlerce kişiyi rahatsız ediyor." sözlerine yer verdi. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası