banner
Siyaset

‘EYT’liler kazanılmış haklarını istiyor’

chp İl başkanlıkları ve chp emek büroları, eyt” lilerle birlikte 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı. aksaray”da 15 temmuz milli İrade meydanı”nda toplanan grup adına açıklama yapan chp İl..

‘EYT’liler kazanılmış haklarını istiyor’
banner

chp İl başkanlıkları ve chp emek büroları, eyt” lilerle birlikte 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.
aksaray”da 15 temmuz milli İrade meydanı”nda toplanan grup adına açıklama yapan chp İl başkanı ali abbas ertürk, “emeklilikte yaşa takılanlar (eyt), 22 yıldır anayasal emeklilik haklarının verilmesi için mücadele ediyor. emeklilikte yaşa takılanlar lütuf değil kazanılmış haklarını istiyor” dedi.
1999 yılında yapılan değişiklikler ve 2008 yılında yürürlüğe giren sosyal güvenlik yasası ile emeklilik yaşı ve prim ödeme gün sayısının kademe kademe arttırıldığını söyleyen ertürk; “bunun sonucunda ülke tarihinin en büyük hak gasplarından biri ortaya çıktı. İlk sigorta girişi 9 eylül 1999 öncesi olup emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve prim gün sayısını dolduran çalışanların emeklilik hakları ellerinden alındı ve yıllar sonraya ötelendi. 1998 yılında işe başlayan bir çalışan 2023 yılında emekli olma hakkına sahipken emeklilik hakkı 15 yıl sonraya, yani 2038 yılına ertelendi” diye konuştu.
cumhuriyet halk partisi olarak bu mağduriyete son vermek için attıkları her adımda ak parti ve mhp engeline takıldıklarını dile getiren ertürk; “İktidar eyt mağdurlarına “daha gençsin, emekli olamazsın” diyor. Öte yandan işverenler ise “sen yaşlısın, sana iş veremem” diyor. İktidarın kurduğu düzen beş milyona yakın vatandaşımıza adeta “sen yoksun” diyor” şeklindeki ifadeleri kullandı.
eyt” lilerin yıllardır yaşadıkları hak kayıplarını ve mağduriyetleri giderecek yasanın çıkmasını istediklerini ifade eden ertürk sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “cumhuriyet halk partisi olarak türkiye”nin dört bir yanından, emeklilerimiz ve emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için yapacağımız düzenlemeleri bir kez daha dile getiriyoruz.  eyt”lilerin geçmişe dönük emeklilik haklarını teslim edecek, yıllardır süren bu hak gaspına son vereceğiz.”  (haber bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası