banner
Esnaf

FATİH USTANIN ELİNDE AHŞAP MALZEMELER SANATA DÖNÜŞÜYOR

ağacın sanata  dönüştüğü yer  aksaraylı ahşap ustası fatih anaz, doğadan topladığı ağaç dalları, tahta gibi malzemeleri atölyesinde işleyerek 16 yıldır sanat eserine dönüştürüyor. dede mesleğini babası ve kardeşi ile sürdüren..

FATİH USTANIN ELİNDE AHŞAP MALZEMELER SANATA DÖNÜŞÜYOR
banner

ağacın sanata 
dönüştüğü yer  aksaraylı ahşap ustası fatih anaz, doğadan topladığı ağaç dalları, tahta gibi malzemeleri atölyesinde işleyerek 16 yıldır sanat eserine dönüştürüyor.
dede mesleğini babası ve kardeşi ile sürdüren anaz, yaptığı işlerle ilgili genel bilgiler verdi.
ağacı işleyerek sanat eseri mahiyetinde mobilyalar ortaya çıkardıklarını ifade eden anaz; “genel olarak bize ağaç olarak gelen ürünler bahçe mobilyaları olarak çıkıyor. bunun yanında ahşap işçiliği de yapıyoruz. torna makinesin de işleme ve ahşap oyma işleri yapıyoruz.İşletmemizde bulunan ürünlerin tamamı doğal ahşaptan tornada merdiven korkulukları,merdiven basamakları, masa ,sandalye ve sehpa ayakları , bunun yanında masa ve sandalye takımlarında üretiyoruz."dedi.
yaptiĞimiz ÜrÜnler tamamen el İŞçİlİĞİ
sabit olarak ürettiği ürünlerin de olduğunu belirten anaz, “piknik takımı 4 tabure bir masayı yıllık sabit olarak 100 takım üretiyoruz. bunun yanında ahşap 4 kişilik osmanlı sediri ise yılık 20 takım üretiyoruz. açılır kapanır sandalyeyi de 100 adet üretiyoruz. bize müşterilerimiz numune ürün getiriyor bizde aynısını burada ahşaptan yapıyoruz. İşlerimiz şükür iyi durumda. biz işletmemizde medefe ve sunta kullanmıyoruz. biz işletmemizde yaptığımız ürünlerin tamamında ahşap kullanıyoruz.”diye konuştu.  
tÜrkİye”nİn dÖrt bİr tarafindan talep var
anaz sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “İşletmemize düzenli olarak her yıl ağaç alıyoruz. aldığımız ağaçları en az bir yıl bekletip ondan sonra işliyoruz. İşlediğimiz ağacı bitirip tekrar almıyoruz.her yıl düzenli olarak ağaç alıyoruz. biz genel olarak yaptığımız işleri antalya, İzmir, İstanbul,mardin ,adıyaman gibi birçok ile gönderiyoruz. İnanın taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. turistlik bölgelerden tabure masaya yoğun talep var bu tabure masanın fiyatı ise 250 lira satıyoruz."
mobİlya ustalari İçİn bulunmaz bİr nİmet  
anaz yaptığı işlerle sanayide hizmet veren bir çok mobilya ustasının da işlerini kolaylaştırıyor. ustalar hazır yapımı masa ve dolap ayaklarını alarak işlerini hafifletiyor. masa sandalye ayakları almaya gelen kaptanoğlu mobilya yetkilisi Ömer avan, “bizim için aksaray”da bulunmaz bir nimet.yatak odası ve masa için elde yapılmış ayakları buradan hazır alıp götürüyorum. biz bu işlemi yapmaya kalksak bir kaç günümüzü alır biz buradan istediğimiz kadar ürünü alıp hemen kullanabiliyoruz. mobilya esnaflarını fatih usta büyük bir yükten kurtarıyor."dedi. foto-haber :ali furat

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası